TECHCOLLEGE-elever hædret ved prisuddeling

 

Fredag 24 september er en festdag for metalindustrien – i hvert fald for de dele af industrien, der går op i fremtidens arbejdskraft.

Her bliver Metalindustriens Lærlingepris (ML-prisen) nemlig uddelt.

Prisen uddeles af Industriens Uddannelser, Dansk Industri, Dansk Metal og Tekniq Arbejdsgiverne og gives til 25 af de dygtigste nyudlærte inden for området.

I år har to nu tidligere elever fra TECHCOLLEGE gjort sig fortjente til hæderen, og herfra skal der lyde et stort tillykke til:

EUX-smed Simon Stevnhoved Bertelsen, der har haft sin læretid i BOBACH Stålentreprise A/S
og
Industritekniker Sander Hem Münchow, der har haft sin læretid i Nymann Teknik.

Prisen gives på baggrund af indstillinger fra virksomhederne og det er altså derfor i høj grad elevernes indsats i læretiden, der ligger til grund for prisoverrækkelsen.

- Simon er ikke blot en ekstrem dygtig smed; hans personlighed og arbejdsmoral er noget for sig selv. Simon møder altid op med et godt humør, som er smittende. Han bringer god energi, har et kæmpe gå-på-mod og er altid klar på en god spøg, lyder det blandt andet fra indstillingen af Simon Stevnhoved Bertelsen fra BOBACH Stålentreprise A/S.
- Foruden hans herlige personlighed, står Simon også altid klar med en hjælpende hånd og kan samarbejde med alle sine kollegaer. At have en person som Simon, som en del af vores team er guld værd. Det smitter af på hele produktion. Det i kombination med hans ekstraordinære gode håndværk og fagligt overblik gør ham til noget helt særligt.

I indstillingen af Sander Hem Münchow lyder det blandt andet fra Nymann Teknik:
- Som person er Sander loyal, høflig og punktlig. Han har hele vejen igennem været hurtig til at lære og er hurtig kommet til at betjene de mere udfordrende maskiner, både inden for fræse- og drejearbejdet. Og for at resultatet skal blive rigtigt og komme ud med præcise mål, er det meget vigtigt at programmeringen er rigtig. Det kræver matematik på højt niveau, og det klarer Sander med største præcision.
- Sander vil gerne have flere unge til at tage uddannelsen som industritekniker, da han synes, det er et spændende og fantastisk fag. For at hjælpe med til det, har han været med til at lave interviews i små film, som bliver givet til uddannelsesvejlederne rundt i landet, og bliver vist i folkeskolernes 9. og 10. klasser.

Sander Hem Münchow er i øvrigt vant til at stå på en stor scene og modtage fine priser. I januar 2020 vandt han nemlig guld ved DM i Skills for industriteknikere. Det kan du læse mere om lige her.

Foruden de dygtige nyuddannede var deres familier, mestre og faglærere også inviteret med til den store fejring.

Forbundssekretær i Dansk Metal og formand i Metalindustriens Uddannelsesudvalg, Kasper Palm, samt fungerende næstformand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg og chefkonsulent i DI, Michael Boas, stod for at overække statuetter og diplomer til prismodtagerne.


Seneste nyheder

6 guldmedaljer til TECHCOLLEGE ved DM i Skills 2024

20-04-2024

DM i Skills 2024 må siges at være en succes. Det blev nemlig til 6 guldmedaljer, efter alle 22 TECHCOLLEGE-deltagere havde ydet deres bedste til de mange konkurrencer.

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Vis flere