Praktisk opgave gav mod på mere

 

Det er en forunderlig og svær tid for os alle. At skulle holde sig hjemme og ordne det, man nu kan derfra, kan være frustrerende for de fleste. Ikke mindst, når man er vant til at møde ind til en klasse fyldt med ligesindede håndværkere, der bare gerne vil have noget fra hånden.

På tømreruddannelsen arbejder de altid sammen to og to - det kan du blandt andet høre mere om i uddannelsesvideoen, som du finder her - men nu skal eleverne sidde hver for sig og løse opgaver hjemmefra. Og det er ikke alle, der har lige nemt ved at overskue det.

- Jeg havde to elever, der meldte ind, at nu ville de droppe ud af deres skoleforløb og bare møde ind hos deres mester, for det med at sidde derhjemme og løse en opgave foran en computer, det kunne de simpelthen ikke med.

Sådan fortæller faglærer Michael Salva Andersen om den sværeste situation her under den første uge af nedlukningen af skolen på grund af COVID-19-udbruddet.

I bund og grund er det jo elevernes egen beslutning - men de var inde i andensidste uge af et seks uger langt hovedforløb, som i så fald skulle startes forfra, og det synes Michael Salva Andersen alligevel ville være for ærgerligt. Ikke mindst fordi, at den opgave, der frustrerede eleverne, var et teoretisk kursus, der kun skulle vare to dage.

- Så jeg ringede til deres mester, som jo egentlig også synes, det ville være træls, hvis eleverne skulle starte forfra med forløbet, når vi engang kom tilbage til en normal hverdag. Vi fik lavet en aftale om, at eleverne i stedet kunne gå i gang med en praktisk opgave på deres mesters værksted og så kunne de nøjes med at tage de to dages teori på et senere tidspunkt.

Den løsning gik eleverne med på - tøvende. Men efter de havde afleveret opgaven, hvilket vil sige, at de sendte billeder af deres opgave til Michael Salva Andersen, var humøret pludselig et helt andet.

- Det var lige sådan en succesoplevelse, de havde brug for, og nu er de begge helt opsatte på at få gjort næste uge færdig også, så de kan bestå hovedforløbet. Og så kan de komme på arbejde bagefter - hvis de da må det på det tidspunkt, fortæller Michael Salva Andersen.


Seneste nyheder

6 guldmedaljer til TECHCOLLEGE ved DM i Skills 2024

20-04-2024

DM i Skills 2024 må siges at være en succes. Det blev nemlig til 6 guldmedaljer, efter alle 22 TECHCOLLEGE-deltagere havde ydet deres bedste til de mange konkurrencer.

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Vis flere