Genåbning på TECHCOLLEGE

 
Elektrikerelever

I dag har der igen været liv på gangene, snak i værkstederne og koncentrerede elever i teorilokalerne, for nu må alle på erhvervsuddannelserne komme tilbage på fuld tid. Der er ingen tvivl om, at både lærere og elever er glade for genåbningen: 

- Bare det at have dem face-to-face er bare dejligt, siger faglærer på elektrikeruddannelsen, Kenneth Eduardsen.

Frederik, der går på elektrikeruddannelsen, er også glad for at være tilbage:

- Man lærer noget helt andet, end man gør derhjemme. Han mener, at den lange nedlukning har givet mere motivation:

- Man glæder sig til at komme herud, siger han. 

For Frederik og hans holdkammerat Rune kommer genåbningen på et rigtig godt tidspunkt, da de netop skal i gang med en afsluttende GF2-opgave. Hjemme har de fået al den teoretiske undervisning, og nu kan de afslutte den praktisk del. For Kenneth har en genåbning også betydet, at han har en travl mandag. Pludselig skal han have plads til alle elever, så der er en del mere koordinering, end der plejer. Eleverne er også mere på banen i dag:

- Der er mange spørgsmål i dag. De er meget stille, når de sidder bag en skærm. Her liver de helt op og snakker med hinanden. 

Især på elektrikeruddannelsen har nedlukning og hjemmeundervisning betydet, at der har været meget fokus på teori, da det af sikkerhedsmæssige årsager ikke har været muligt at give eleverne praktiske opgaver uden for skolen. For Frederik og Rune har det været fint med den teoretiske hjemmeundervisning, da det har været nemmere at koncentrere sig om teorien derhjemme. 

Praktikpladskonsulent for elektrikeruddannelsen, Peter Fly, påpeger også at eleverne/lærlingene står teoretisk stærkere i dag, og derfor er ekstra motiverede for at koble det til praksis. Der er i hvert fald bred enighed blandt lærere og elever om, at det er godt at være tilbage i værkstederne, hvor de for alvor kan arbejde med det, det hele handler om. 

 


Seneste nyheder

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Årets Læreplads 2023 er kåret

10-10-2023

Årets Læreplads 2023 er nu kåret, og æren tilfaldt i år Brønderslev-virksomheden Qupaq, der er blevet indstillet af virksomhedens første teknisk designer-elev, Pernille Marie Kjærgaard Jensen.

Vis flere