Vi arbejder ufortrødent videre

 

Mange havde nok håbet på, at vi allerede fra mandag 30. marts kunne begynde at vende tilbage til en normal hverdag, men indtil videre må vi altså væbne os med yderligere tålmodighed frem til og med 13. april. Men med baggrund i hvordan den første tid under corona-situationen er gået, så tror vi på, at vi ikke blot klarer os igennem den næste tid, men også kommer stærkere ud på den anden side.

På TECHCOLLEGE er der i hvert fald grund til stor optimisme. Lærere og elever udviser et utroligt gåpåmod og engagement trods de svære omstændigheder, og selvom der selvfølgelig har været udfordringer, der har krævet omtanke og omstilling, er det småting i forhold til hvor stor en omvæltning, vi alle har været igennem.

Vores lærere og ledere har arbejdet og arbejder på højtryk for at skabe undervisningsforløb og opgaver, der kan udføres hjemmefra, og eleverne tager det hele i stiv arm. De møder virtuelt ind som planlagt om morgenen, udfører deres opgaver, hjælper hinanden - virtuelt, selvfølgelig - og gør brug af de tekniske muligheder, der heldigvis findes for både dokumentdeling, videochat og så videre.

På efteruddannelsesområdet har vi haft fokus på at få sammensat et godt udbud af onlinekurser, så folk fra hele Danmark har de bedste muligheder for at bruge den næste tid på at dygtiggøre sig inden for deres felt.

Mandag 30. marts starter der et hold helt nye elever hos os, og mens der ingen tvivl er om, at vi helst ville have stået klar i skolens lokaler og værksteder for at byde dem velkommen, så skal der heller ikke være nogen tvivl om, at vi er opsatte på at give dem den bedste start på deres nye uddannelse, som det overhovedet er muligt. Det bliver endnu en stor opgave at få disse nye elever sluset godt ind på TECHCOLLEGE og introducere dem for en helt ny uddannelse under de nuværende omstændigheder, men baseret på, hvordan den første tid er gået her under corona-situationen, så er vi fulde af fortrøstning.

Der er elever, der skal starte på skoleforløb, og vi forstår godt, at det kan være svært at omstille sig til at skulle sidde alene derhjemme og studere, når man er vant til at være aktiv både på arbejde og i skolen. Men det er vigtigt, at vi udnytter denne tid på bedst mulig vis, for vi får den ikke igen. Undervisningsministeriet har gjort det klart, at vi skal fortsætte undervisningen på så normal vis som muligt, og det gør vi.

Som altid skal elever sørge for at holde sig opdateret på UDDATA+, skolens hjemmeside og i deres e-boks, som er de primære platforme, skolen bruger til at sende informationer ud.

Vores vejlederteam, praktikpladskonsulenter og efteruddannelseskonsulenter sidder klar til at hjælp med alle de spørgsmål, der måtte være om uddannelser, praktikpladsaftaler, efteruddannelse og kurser, så hverken elever, forældre eller mestre skal holde sig tilbage, hvis de sidder inde med tvivl om noget.

Vi har også samlet en række praktiske informationer, som løbende bliver opdateret, når vi løser de praktiske udfordringer, vi møder i den nuværende situation. Dem kan du finde her.

Ligesom resten af Danmark står vi sammen hver for sig. Vi arbejder ufortrødent videre, både ledere, lærere og elever.

/Ledelsen på TECHCOLLEGE


Seneste nyheder

6 guldmedaljer til TECHCOLLEGE ved DM i Skills 2024

20-04-2024

DM i Skills 2024 må siges at være en succes. Det blev nemlig til 6 guldmedaljer, efter alle 22 TECHCOLLEGE-deltagere havde ydet deres bedste til de mange konkurrencer.

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Vis flere