Elev-idé kan blive til ny TECHCOLLEGE-app

 
Et billede

På TECHCOLLEGE samlede vi for nylig en betragtelig del af vores elever til TECH.TOGETHER Hackathon, hvor de i grupper skulle komme på idéer til en forbedring af studiemiljøet på skolens adresser.

Idéerne var mange og forskellige. Alt fra en pauseknap, som eleverne kan bruge til 2 minutters luft i undervisningen, til en overdækket terrasse, hvor man kunne samles om grillmad og hygge kom på bordet.

Arrangementet var delt op i to - ét på Rørdalsvej og ét på Øster Uttrup Vej - og på hver adresse blev der kåret en vinderidé.

På Øster Uttrup Vej hed vinderidéen TECH-app; en app, der samler alle de forskellige systemer, som elever bliver introduceret for, når de starter på TECHCOLLEGE. Idéen er en alt-i-én-app, der skal gøre det nemmere og hurtigere både at sætte sig ind i, men også at operere på de forskellige platforme. Det vil "give et bedre overblik for både lærere og elever, men også for eventuelle besøgende, som hurtigt kan finde et kort over, hvor de befinder sig på skolen og se, hvor de skal hen," som det hedder sig i beskrivelsen.

Nu er de næste skridt ved at blive taget i forhold til at arbejde videre med den idé. Hold 13, som stod bag vinderidéen, skal nu samles med skolens ledelse og folk fra IT-afdelingen for at brainstorme på perspektiver og den videre færd.

Også vinderidéen fra Rørdalsvej-arrangementet bliver der arbejdet videre på. Her ønskede eleverne et tilbud om et årligt helbredstjek og fysioterapi, da de fleste af uddannelserne på skolen indebærer en vis grad af fysisk arbejde.

I forhold til den idé er skolen gået i dialog med Aalborg Kommune og Sund Ung for at få kortlagt muligheder for et samarbejde, eventuelt i form af besøg af sundhedsfagligt personale på de forskellige afdelinger.

Læs meget mere om TECH.TOGETHER Hackathon, de mange gode idéer og hvad der arbejdes på fremadrettet i denne folder. 

Se billeder fra selve arrangementet i galleriet herunder.

 

TECH.TOGETHER Hackathon er et arrangement under EU-projektet Den Erhvervsfaglige Vej til Succes.

undefined


Seneste nyheder

6 guldmedaljer til TECHCOLLEGE ved DM i Skills 2024

20-04-2024

DM i Skills 2024 må siges at være en succes. Det blev nemlig til 6 guldmedaljer, efter alle 22 TECHCOLLEGE-deltagere havde ydet deres bedste til de mange konkurrencer.

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Vis flere