TECHCOLLEGE glæder sig over ny lærepladsaftale

 

Torsdag aften kom en ny trepartsaftale på plads, som skal sikre flere lærepladser til elever på erhvervsuddannelserne. Corona-krisen har også været hård ved lærepladserne, og 5,4 milliarder skal således holde hånden under igangværende lærlinge samt skabe nye lærepladser til de mange elever, der står klar til at komme ud i virkeligheden.

- Det er det, man kalder en historisk aftale. Jeg har aldrig set så mange midler dedikeret til fokus på lærepladser, siger praktikcenterchef, Per D. Kristensen.

- Der er ingen tvivl om, at aftalen kommer til at give en vækst i antallet af uddannelsesaftaler. Vi vil se et øget praktikpladspotentiale, når man både går ud og giver 90 procent i løntilskud ved nye ordinære aftaler samt yder støtte til de nuværende aftaler.

Vigtige elementer i aftalen:

  • Der etableres en midlertidig løntilskudsordning gældende fra 1. maj 2020 til og med 31. december 2020, hvor private virksomheder med lærlinge kan få 75 pct. i løntilskud. Løntilskuddet gælder for alle igangværende uddannelsesaftaler.
  • Ved ordinære uddannelsesaftaler, kombinationsaftaler, ny mesterlæreaftaler eller restuddannelsesaftaler, der indgås fra 1. maj til 31. december 2020, vil det være muligt at få et løntilskud på 90 procent.
  • For korte uddannelsesaftaler, der indgås efter 1. maj 2020, ydes der et tilskud på 45 procent.

Suspendering af karensperiode giver travlhed

Den nye aftale indeholder også en suspendering af den nuværende karensperiode mellem afsluttet grundforløb og påbegyndelse af skolepraktik for elever, der afslutter grundforløb i 2020. TECHCOLLEGE skal derfor lægge sig i selen for at hjælpe så mange elever med at finde en læreplads.

- Vi kommer til at ligge vandret frem til 29. juni, hvor de næste elever har afsluttet grundforløb. Vi kan ikke nå at indhente det læreplads-vakuum, der har været i marts, april og maj, så der vil komme flere elever i skolepraktik fra den 29. juni, men jeg håber, det bliver en fase, forklarer Per D. Kristensen.

- Jeg tror, at situationen kommer til vare til ud på efteråret. Men når først virksomhederne får slikket sårene og kan se fremgang, så begynder der at ske noget.

 

Læs mere om trepartsaftalen lige her: https://bm.dk/media/13865/trepartsaftale-om-ekstraordinaer-hjaelp-til-elever-og-laerlinge-samt-virksomheder-aub.pdf


Seneste nyheder

6 guldmedaljer til TECHCOLLEGE ved DM i Skills 2024

20-04-2024

DM i Skills 2024 må siges at være en succes. Det blev nemlig til 6 guldmedaljer, efter alle 22 TECHCOLLEGE-deltagere havde ydet deres bedste til de mange konkurrencer.

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Vis flere