Frisørsalonen Klipoteket kåret som Årets Læreplads

 

Julefrokosterne står for døren, og det giver travlhed hos frisørsalonerne. Men torsdag eftermiddag var der ekstra meget at se til i Klipoteket i Svenstrup.

En større delegation fra TECHCOLLEGE samt business manager ved BusinessAalborg, Lone Borg, og salonens frisørelever var nemlig troppet op for at overraske indehaver og mester Maibritt Gelbek Andreasen med prisen som Årets Læreplads 2019.

Og det var en rørt og beæret Maibritt Gelbek Andreasen, som modtog prisen midt i klipningen af en kunde. Selvom der var booket en fiktiv tid til at fejre prisen, klippede Maibtitt Gelbek Andreasen sin kunde færdig, som hun havde taget ind i sin frokostpause, før hun havde tid til at modtage blomster, diplom og høre de pæne ord, der fulgte med kåringen.

- Det er simpelthen så stort at vinde denne pris, og det kommer til have betydning langt ud i fremtiden, lød det fra sidste års vinder, Jan Haals.

Det var Mia Møller Hansen, som er elev i salonen, der havde indstillet Maibritt og Klipoteket til prisen som Årets Læreplads.

- Du havde da godt nok nævnt, at du havde indstillet mig til prisen, men da jeg ikke hørte mere, tænkte jeg ikke yderligere over det, sagde Maibritt Gelbek Andreasen, som var stolt over at vinde prisen i konkurrence med alle de andre håndværksfag.

Elever er en tradition

- Jeg ved, hvor meget dine elever betyder for dig, og hvor meget du bekymrer dig om dem, sagde Dorthe Haaning, som er praktikpladskonsulent for frisørfaget på TECHCOLLEGE.

Og mange elever er kommet igennem Maibritt Gelbek Andreasens kyndige frisørhænder. I TECHCOLLEGEs systemer er der registreret elever i salonen helt tilbage til 1994. Og nu kan Klipoteket altså prale af at være Årets Læreplads 2019.

Kåringen blev vedtaget af en enig dommerkomité bestående af vicedirektør Keld Skovsgaard, praktikpladskonsulent Henry Purkær, tekstforfatter Anna Husted Kristensen, mediegrafikerelev Oliver Thomas Wils Zinther fra TECHCOLLEGE samt sidste års vinder af prisen, bagermester Jan Haals fra Haals Bageri.

I indstillingen fra Mia Møller Hansen lyder det blandt andet:

”Der er kommet skub i min uddannelse, og jeg er begyndt at forme mig som den frisør, jeg ønsker at blive og føler en fuld opbakning hertil. 

Jeg har en chef, der knokler for sine kunder og sine ansatte og for at skabe de bedste rammer for os alle. En chef, der bekymrer sig om sine piger i salonens ve og vel og står klar med åbne arme, uanset om vi er på arbejde eller ej. Samtidig har jeg en chef, der skubber til mine evner, så jeg kan udvikle mig til at blive en bedre frisør. Jeg bliver aldrig begrænset i mit arbejde, og jeg har alverdens muligheder for at udforske mine egne kreative evner. Vi får som elever tildelt alt det ansvar, vi kan mange at have på vores skuldre og bliver taget med på råd, og for mig er det noget af det mest glædelige at få vist den tillid.”

 

 

Seneste nyheder

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Årets Læreplads 2023 er kåret

10-10-2023

Årets Læreplads 2023 er nu kåret, og æren tilfaldt i år Brønderslev-virksomheden Qupaq, der er blevet indstillet af virksomhedens første teknisk designer-elev, Pernille Marie Kjærgaard Jensen.

Vis flere