Hvis man nu skulle få lyst til mere...

 

Når man nu alligevel står og skal vælge uddannelse, så kan man da lige så godt vælge en, hvor man kan få lov at arbejde med noget, man rent faktisk interesserer sig for.
- Jeg har altid haft en stor interesse for computere. Jeg har været meget nysgerrig på, hvordan man laver dem og hvordan programmer fungerer og sådan. Så derfor var det ret oplagt for mig at tage en uddannelse inden for det felt.
Sådan lyder det fra Andreas Nielsen, der for tiden er i gang med grundforløbet på datateknikeruddannelsen her på TECHCOLLEGE. Uddannelsen har han altså valgt, fordi han kan lide faget - og fordi det er et område, hvor det også i fremtiden er nemt at forestille sig, at der vil være en del jobs at få.

Men én ting hvad der giver mening i forhold til jobmulighederne. En anden ting er hvad der sker med ens egen lyst til at arbejde inden for et fag.
- Det er også derfor, jeg har valgt at tage uddannelsen som EUX. Jeg vil gerne have det gymnasielle med, så jeg har det at bygge videre på, hvis jeg en dag fik lyst til at lave noget andet, fortæller Andreas Nielsen.

Han bakkes op af Niels Kristian Nielsen, der også har valgt samme kombination af datateknikeruddannelsen og EUX.
- Det giver bare god mening at få det ekstra med. For det første tror jeg, at jeg selv har godt af at lære noget mere end “bare” det erhvervsfaglige, og jeg kunne måske også godt tænke mig at læse videre på et tidspunkt. Så er det federe - og hurtigere - at få det hele med nu, end hvis jeg først skulle tage en EUD og så skulle have en masse ekstra bagefter for at kunne læse videre.

Ingen af de to har konkrete planer om at læse videre, men de vil altså gerne holde mulighederne åbne, for som Niels Kristian Nielsen siger det, så ‘kan man jo aldrig vide, om man pludselig får lyst til noget andet’. Og det er en tankegang, der vækker glæde hos uddannelseschef for EUX på TECHCOLLEGE, Mikkel Drejer Raunslund.

- Det er netop essensen af EUX; at vi skaber nogle super dygtige håndværkere - som vi også gør på de almindelige erhvervsuddannelser - der er klar til at komme ud på arbejdsmarkedet, men som også har muligheden for at læse videre, hvis de på et tidspunkt gerne vil noget mere eller andet, fortæller uddannelseschefen.
EUX er et vigtigt fokusområde på TECHCOLLEGE, hvor antallet af EUX-uddannelser sidste sommer steg fra 6 til 18.
- Vi tror på EUX, brancherne tror på det og kompetencerne efterspørges allerede i virksomhederne. Derfor har vi også et stort fokus på at udvikle EUX-uddannelserne, så der bliver så meget sammenhæng mellem de gymnasielle og erhvervsrettede fag som muligt.


Seneste nyheder

6 guldmedaljer til TECHCOLLEGE ved DM i Skills 2024

20-04-2024

DM i Skills 2024 må siges at være en succes. Det blev nemlig til 6 guldmedaljer, efter alle 22 TECHCOLLEGE-deltagere havde ydet deres bedste til de mange konkurrencer.

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Vis flere