Alt er som det plejer - et helt nyt sted

 

Udsigten er markant anderledes fra data-uddannelsernes nye lokaler. Eller... Nu ER der rent faktisk en udsigt fra data-uddannelsernes lokaler.

Henover sommeren er der nemlig holdt store-flyttedag for vores mest it-kyndige elever, der er rykket fra kælderen på Øster Uttrup Vej til lokaler med store vindue- og glaspartier på Struervej.

- Vi har fået noget kortere til kantinen. Det er da ret dejligt, lyder den umiddelbare vurdering af ændringerne fra Emil Lindblad, der er i gang med sit andet hovedforløb på datateknikeruddannelsen og derfor havde nået at vænne sig til tilværelsen på Øster Uttrup Vej.

- Ellers er det vel meget det samme. Det er jo de samme lærere og det samme udstyr - så udover lidt praktisk med lige at finde ud af, hvor alting er, så er det ... Ja, ret meget det samme.

- Ja, og så er det blevet en lidt længere gåtur om morgen, tilføjer klassekammeraten Daniel Simonsen, der fra sit værelse på skolehjemmet altså nu må sætte en god halv time af om morgenen for at komme frem på gåben.

- Men det er en meget hyggelig tur. Det bliver nok lidt værre, når efteråret kommer, men så må jeg se, om ikke jeg kan finde en anden løsning der.

Afdelingen på Struervej huser blandt andet landbrugs- og dyrepasseruddannelsen, og hvor afdelingen på Øster Uttrup Vej er omkredset af motor- og hovedveje, så er der på Struervej udsigt til marker, gårde og kun en lille, smal landevej, hvor trafikken næppe skaber mere støj end strømforsyningerne på elevernes computere.

- Der er da ret hyggeligt herude. Der er jo en flot udsigt, og der er knap så mange mennesker, så der er meget roligt også. Jeg skal bare lige huske at stige på 17'eren i stedet for 18'eren om morgen, fortæller Anders Jensen, mens de andre grinende stiller spørgsmålstegn ved, om han nu også kan huske forskel på de to tal tidligt om morgenen.

- Jeg er da i hvert fald kommet herud, er jeg ikke? lyder hans modsvar.

Og så er der lige det med de store vinduer og det naturligt lysindfald fra sol, der erstatter de mange LED-lyspaneler i loftet af kælderen, eleverne er flyttet fra. Det er vel et meget godt bytte, er det ikke?

- Tjo, det er det da. Men vi ruller jo nok bare gardinerne ned alligevel, slutter Daniel Simonsen med et grin.


Seneste nyheder

6 guldmedaljer til TECHCOLLEGE ved DM i Skills 2024

20-04-2024

DM i Skills 2024 må siges at være en succes. Det blev nemlig til 6 guldmedaljer, efter alle 22 TECHCOLLEGE-deltagere havde ydet deres bedste til de mange konkurrencer.

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Vis flere