EUX-tømrer vandt DM i Skills

 
Et billede

Danmarks bedste tømrerelev, vinderen af DM i Skills 2017, Jesper Sonne Nørgaard, tager sin tømreruddannelse som EUX. Det gør han for at have muligheden for at læse videre engang. ”Til at starte med havde jeg en drøm om at læse til arkitekt lige bagefter – det var planen”, fortæller han og tilføjer, at den plan er ændret: ”nu vil jeg ud og arbejde som tømrer i nogle år”.

Flere muligheder med EUX

Jesper er stadig glad for de muligheder, han har, fordi han har gymnasiefag i sin EUX-uddannelse. Han kan komme ind på en lang videregående uddannelse, hvis han på et tidspunkt ikke vil være tømrer mere: ”Jeg har muligheden for at arbejde med noget andet”, men om det skal være arkitekt eller måske ingeniør, vil tiden vise.

Danmarks bedste tømrerelev er EUX'er fra TECHCOLLEGE i Aalborg

Kan godt lide at arbejde med træ

Jeg kan godt lide at arbejde med træ”, svarer Jesper på spørgsmålet om, hvorfor det blev en tømrer-EUX, han valgte. Derfor er han også glad for den praktiske del af uddannelsen på sin læreplads. At lave noget, der står skarpt, så både mester - i Byggefirmaet Westenholz - og kunden er tilfreds: ”Det med at tage ud til en kunde og aflevere et færdigt projekt, og spørge ”Kan I li’ det?” og de så nikker og smiler – det er fedt!”.

Som EUX'er kan Jesper også komme ind på universiteterne hvis han vil læse videre

En kæmpe forløsning at vinde

Lige nu er Jesper glad for at have vundet DM i Skills 2017. ”Det var noget af en forløsning”, er hans første kommentar, ”Jeg har været med i Skills i to år – det først år var jeg med for at prøve og se, hvad det er, men man stiller jo ikke op, hvis man ikke vil vinde”. Så det har været et langt forløb frem til sejren her i 2017. Og forløsningen kan Jesper formulere i tre ord: ”Super, super fedt!

Noget godt i vente

Allerede et par dage efter sejren blev Jesper kontaktet angående et job, så sejren kommer også til at betyde noget på dén front. Foreløbig er det glæden og muligheden for at komme til WorldSkills i Abu Dhabi senere på året, som han skal forholde sig til.

(Læs her, hvordan det gik Jesper til World Skills i Abu Dhabi)

Jesper Sonne Nørgaard EUX tømrer vandt DM i Skills 2017 TECHCOLLEGE i Aalborg


Seneste nyheder

6 guldmedaljer til TECHCOLLEGE ved DM i Skills 2024

20-04-2024

DM i Skills 2024 må siges at være en succes. Det blev nemlig til 6 guldmedaljer, efter alle 22 TECHCOLLEGE-deltagere havde ydet deres bedste til de mange konkurrencer.

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Vis flere