Info under corona-situationen - senest opdateret 7. august

 

Opdateret 7. august

Herunder finder du seneste opdateringer vedrørende håndteringen af den fysiske nedlukning af skolen under corona-situationen.

Vi er så glade for at se jer igen. Selvom skolen er åben under mange nye forholdsregler i forhold til de fysiske rammer og sundhedsmyndighedernes retningslinjer, så arbejder vi på at løse det hele på bedst mulig måde, så vores nødundervisning bliver af høj kvalitet. Hold øje med din e-Boks eller UDDATA, hvor vi skriver, hvis noget ændrer sig for den enkeltes fysiske fremmøde. 

Efter sommerferien

På skolen passer vi selvfølgelig stadigvæk på hinanden i forhold til corona, så bliv hjemme, hvis du viser sygdomstegn. Vi opfordrer desuden til, at man downloader appen 'Smittestop', samt at man bliver testet for corona, hvis man har holdt ferie i et område, som har været særligt udsat for smitte. Læs mere på sst.dk/da/corona og på um.dk/da/rejse-og-ophold/

Til virksomheder angående lønkompensation til elever

Elever er omfattet af den midlertidige ordning med lønkompensation, hvis virksomheden i øvrigt er omfattet af reglerne for lønkompensation og eleven ikke er i en skoleperiode. Det er en forudsætning, at virksomheden fastholder sit uddannelsesansvar og som udgangspunkt ikke hjemsender eleven.
Det er en forudsætning, at eleven modtager sin normale løn. Tilskuddet udgør 90% af lønnen i praktikperioden, og eleverne skal på lige fod med andre medarbejdere afvikle 5 fridage i lønkompensationsperioden.

Refundering af kostpenge for skolehjemseleverne på TECHCOLLEGE

Alle kostelever skal forsat betale kostpenge for maj og juni måned jf. undervisningsministeriet. Elever der ikke har været på skolehjemmet, som har betalt kostpenge, i disse Corona-tider, kan nu få refusion. Der refunderes kostpenge for perioden 1. april – 10. maj 2020 indtil videre = 5,7 uge. Pengene refunderes, når skolerne har modtaget en blanket fra ministeriet til brug for refunderingen.

Evt. spørgsmål kan rettes til skolehjemmets afdelingsleder Mogens Buus Andersen – mobil 2526 6342.

Tag en snak med vores elevcoaches

Gør Corona-krisen dig deprimeret, og har du brug for at tale med andre end dine forældre? Så fortvivl ej, vores elevcoaches står klar til at tale med dig, som er elev på TECHCOLLEGE!

Vores to elevcoaches Nikolaj og Lars vil gerne hjælpe og støtte dig, hvis det hele bare virker for uoverskueligt - uanset om det er grundet manglende motivation, ensomhed eller noget helt andet.

Se her, hvordan du kan få fat i dem.


Seneste nyheder

6 guldmedaljer til TECHCOLLEGE ved DM i Skills 2024

20-04-2024

DM i Skills 2024 må siges at være en succes. Det blev nemlig til 6 guldmedaljer, efter alle 22 TECHCOLLEGE-deltagere havde ydet deres bedste til de mange konkurrencer.

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Vis flere