To sejre ved PIU-konkurrence

 
Et billede

Torsdag aften afholdt Uddannelses- og Forskningsministeriet deres årlige PIU-konkurrence, hvor elever, der har været i praktik i udlandet, dyster om pæne pengepræmier ved hjælp af enten et videoindslag eller en skreven artikel omkring deres udlandsophold.

På TECHCOLLEGE er vi så heldige at have – eller have haft – to af aftenens vindere. 

undefined

På den skrevne side vandt Nicklas Lyngby Pedersen, der har tilbragt to måneder i USA hos flyproducenten Lockhead.

- Det var da en stor ære at blive kåret som vinder. Det havde jeg ikke lige regnet med, men det var da fedt at blive råbt op på scenen og få buketter og diplomer og det hele, siger den stolte vinder, der blev færdiguddannet tidligere på året.

- Men jeg var ikke lige forberedt på, at der kom en interviewer op på scenen og begyndte at stille spørgsmål også, så der blev jeg lige taget på sengen.

Nu har han dog sovet på oplevelsen og føler sig mere klar til at kunne svare på, hvorfor han var så glad for sit ophold i USA.

- Det er en kæmpe modningsproces og en stor oplevelse. Faktisk ved jeg ikke, hvor meget man kan sige, at jeg fik ud af det rent fagligt, for der er vi altså foran med vores uddannelse herhjemme, siger industriteknikeren.

- Men det er med til at sætte tingene i relief og man sætter mere pris på vores uddannelse herhjemme. Samtidigt var det også en meget interessant oplevelse kulturelt, og jeg synes næsten, at det burde være obligatorisk med et udlandsophold, for det er virkelig en oplevelse, der giver en noget på mange forskellige måder.

Nicklas Lyngby Pedersen er i øvrigt slet ikke uvant med at vinde. For kort tid siden var han også blandt 25 elever, der vandt Metalindustriens Lærlingepris. Den uddeles til elever i metalindustrien, der har færdiggjort sin uddannelse med et særligt godt resultat. Fra TECHCOLLEGE var Martin Rod Jespersen også blandt vinderne ved den lejlighed for hans uddannelse som lastvognsmekaniker. 

undefined

For sin video om sin udlandspraktik i Norge vandt Magnus Raun Viderup 1. præmien i video-konkurrencen. Og tømrerlærlingen er da heller ikke helt uvant med det at lave videoer.

- Jeg lavede for tre-fire år siden min første video, da jeg gik på efterskole. Det var en lille feriefilm, som jeg faktisk også vandt en konkurrence for. Siden da har jeg lavet små videoer, mest om ferie og sådan, så det var helt naturligt for mig også at lave en i løbet af mit ophold i Norge, siger EUX-eleven, der ikke hørte om selve konkurrencen før lidt tid inde i sin udlandspraktik.

- Jeg havde allerede lavet én lille video, men da jeg hørte om konkurrencen her, så gik jeg i gang med det samme med at lave en mere, der levede op til kravene.

Selvom han altså har noget erfaring med at lave video, så blev han alligevel overrasket, da han skulle op på scenen til arrangementet og modtage førstepræmien.

- Jeg havde selvfølgelig håbet på det, men man kan jo aldrig være sikker. Så det var rigtigt fint, og jeg kom op og fik et håndtryk og et diplom af Merete Riisager (Danmarks undervisningsminister).

Han vil – ligesom Nicklas Lyngby Pedersen – anbefale alle at søge praktik i udlandet, uanset om det så skal være i Norge eller andet.

- Tømrerarbejde er jo tømrerarbejde, men der var alligevel små forskelle. I Norge bruger de rigtigt meget træ til husfacader, hvor vi mere murer dem op i Danmark. Så selvom arbejdet var nogenlunde det samme, så var det alligevel rigtig god erfaring i noget, man måske ikke arbejder så meget med igen herhjemme, siger EUX-eleven, der i øvrigt havde en klassekammerat med under udlandspraktikopholdet.

- Det var rigtigt fint, at man har en, man kan snakke med. Men det handler jo om at være åben og turde snakke med andre alligevel. Der skal bygges et lille netværk op, og man skal stå på egne ben i et fremmed land. Men det er det hele værd, og jeg synes, at alle burde prøve det.

Se Magnus Raun Viderups vindervideo om sit ophold i Norge herunder.


Seneste nyheder

6 guldmedaljer til TECHCOLLEGE ved DM i Skills 2024

20-04-2024

DM i Skills 2024 må siges at være en succes. Det blev nemlig til 6 guldmedaljer, efter alle 22 TECHCOLLEGE-deltagere havde ydet deres bedste til de mange konkurrencer.

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Vis flere