Flere legater til TECHCOLLEGE-elever

 

Traditionen tro har SMVaalborg (det, der tidligere hed Aalborg Håndværkerforening) også i år uddelt legater til både elever og faglærte håndværkere, der på forskellig vis har repræsenteret sit fag på flotteste vis.

Normalt uddeles legaterne ved ét fælles arrangement, men grundet den lidt usædvanlige situation, verden befinder sig i, er legaterne i stedet blevet uddelt over flere omgange henover de seneste måneder.

Elisabeth Madsen har man ikke rigtigt kunnet undgå at bemærke, hvis man har haft bare lidt med TECHCOLLEGE og gastronomuddannelsen at gøre henover de seneste år. Den unge kok, der blev udlært tidligere i år, fik i 2019 sølv ved DM i Skills - til trods for, at hun deltog i finalen med en fibersprængning i hånden - og tog derefter revanche et år efter, da hun i Bella Centeret i januar tog guld ved 2020-udgaven af samme arrangement.
Derudover har hun gjort sig bemærket med sejre ved Nordjysk Mesterskab for Kokke- og Tjenerelever og - langt fra mindst - ikke mindre end to Young Chef-sejre.
På baggrund af netop de præstationer er det da heller ikke noget under, at SMVaalborg her i 2020 har valgt at tildele Elisabeth Madsen Årets Højdespringer-legat på 15.000 kroner.
Læs i øvrigt vores mini-portræt af Elisabeth Madsen her, der måske nok er lavet forholdsvis tidligt i hendes uddannelse og inden hendes mange konkurrencesejre, men som alligevel sørger for, at det ikke kan være nogen overraskelse, at hun allerede nu er nået så langt, som hun er.

 

Foto: Michael Bo Rasmussen / Baghuset

Foto: Michael Bo Rasmussen / Baghuset

I år uddelte SMVaalborg også for første gang ‘Praktikprisen’, der gives til en person eller en virksomhed, som i særlig grad har udfoldet initiativ og engagement i forbindelse med elevers praktikperiode. Og første udgave af den pris gik til ingen ringere end Per Dennis Kristensen, chef for TECHCOLLEGE Praktikcenter.

Foto: Michael Bo Rasmussen / Baghuset

Foto: Michael Bo Rasmussen / Baghuset

Andre legater, der blev givet til nuværende eller nyligt uddannede elever fra TECHCOLLEGE, er:

SMVaalborgs legater á 10.000 kr. er uddelt til:
Frisør Andreas Munkholm Thorsen
EUX-elektriker Frederik Wassard Thomsen
Tjener Mike Olesen Nielsen
Ventilationstekniker Martin Nørnberg Andersen
Kok Daniel Kumara Christensen
Tømrer Jacob Chabar Nielsen

Legater fra laug og mesterforeninger á 5.000 kr.
Tømrer Niels Kirk
Tømrer Selma Søgaard
Ventilationstekniker Kim Hoang Tran
Frisør Nadia Brunø Imani
Elektriker Frederik Bilskov
Industritekniker Emil Juul Nielsen

PRAXIS legatet:
Grafisk tekniker Michela Hougaard


Seneste nyheder

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Årets Læreplads 2023 er kåret

10-10-2023

Årets Læreplads 2023 er nu kåret, og æren tilfaldt i år Brønderslev-virksomheden Qupaq, der er blevet indstillet af virksomhedens første teknisk designer-elev, Pernille Marie Kjærgaard Jensen.

Vis flere