Slagtercontainere landet på Struervej

 

To nye containere landede på TECHCOLLEGE's afdeling på Struervej tirsdag. Men disse var hverken fyldt med grisefoder eller til gavn for kursister på teleskoplæssercertifikatkursus. Nææææh, de var møbleret med spritnyt slagteri-udstyr, kølerum, slagterborde og hvad man ellers kunne ønske sig i et moderne slagteri.

Ikke fordi slagter-afdelingen på Rørdalsvej langsomt er ved at flytte på Struervej, men fordi TECHCOLLEGE's dygtige slagterundervisere skal til at undervise blandt andet afrikanske slagtere i brugen af netop sådan en container.

Det kræver vist en lille forklaring.

- Tanken er, at hvis du for eksempel har en stor kvægfarm eller andet dyrehold i eksempelvis Afrika, hvor der er rigtigt rigtigt langt imellem de store industrielle slagterier, så kan du købe sådan et mobilt slagteri her, så du selv kan få slagtet under ordnede forhold. Og for at du så ikke står totalt på bar bund, så kan du som en del af et pakketilbud få undervisning i brugen af udstyret med.

Sådan fortæller Morten Wagner, der står bag konceptet og skal sælge containerne til interesserede. Men Morten Wagner er jo ikke selv slagter, og derfor tænkte han, at TECHCOLLEGE da lige var den rette samarbejdspartner til at stå for at sætte et kursus sammen, så glade købere kan få uddannet deres medarbejdere i korrekt håndtering, hygiejne og den slags.

For at få syn for, hvilke kår og omgivelser, kommende kursister kommer fra, var faglærer Dennis Christensen sammen med Morten Wagner en tur i Nigeria kort før corona-krisen brød ud.

- Selvom jeg på forhånd godt vidste, hvad det var, vi skulle ned til, så var det alligevel noget af et kulturchok. Fordi der ofte er for langt til et ordentligt slagteri, så ordner arbejderne selv den slags - og det foregik altså bare ude midt på jorden uden adgang til rent vand, kølerum eller noget som helst, fortæller Dennis Christensen om turen til det afrikanske kontinent.

- Nu er vi ved at få sammensat et rigtigt godt - og kompakt - forløb på 2-4 uger, for der er ingen tvivl om, at der er mange ting, der skal læres helt fra bunden. De bliver selvfølgelig ikke uddannede slagtere på så kort tid, men det bliver alligevel noget af et kvalitetsløft, de får sig, med den rette undervisning og så sådan en container her.

De to containere på Struervej - som altså er sat sammen til én lang - er det, Morten Wagner kalder for 'kernen' i sådan et mobilt slagteri.

- Det er alt det essentielle. Men så kan man tilkøbe flere moduler alt efter ens behov, for eksempel flere kølerum, mere opskæringsplads og så videre. Det er jo forskelligt fra køber til køber, hvad der lige er brug for.

Se billeder fra 'rejsegildet' og et par billeder fra Nigeria-besøget i galleriet herunder.

 

Seneste nyheder

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Årets Læreplads 2023 er kåret

10-10-2023

Årets Læreplads 2023 er nu kåret, og æren tilfaldt i år Brønderslev-virksomheden Qupaq, der er blevet indstillet af virksomhedens første teknisk designer-elev, Pernille Marie Kjærgaard Jensen.

Vis flere