Mekanikerne har været virtuelle længe

 

Mandag 30. marts starter et hold elever på 2. hovedforløb på personvognsmekanikeruddannelsen, og her op til weekenden er der travlt med at få gjort klar til, at holdet kan få en flyvende start.

- Vi ringer rundt til alle de elever, der skal starte på mandag, så vi er sikre på, at de har helt styr på alt det tekniske og hvad, der kommer til at foregå, fortæller faglærer Bjørn Leed Petersen.

Heldigvis føler han, at de på netop personvognsmekanikeruddannelsen har et forspring, når det kommer til virtuel undervisning, som den jo står på i hele landet i denne tid.

- Vi har kørt vores undervisning rimelig fast i Moodle i 1,5-2 år nu. Vi var hurtige til at springe på de tekniske løsninger, da vi fik muligheden for det, og det betyder, at alle de elever, der har gået her i den tid allerede er vant til at arbejde virtuelt.

Al undervisningsmateriale og opgave ligger altså allerede i Moodle. Derfor er der heller ikke de store ben i at ringe rundt og få gjort eleverne klar. Der er dog enkelte elever, der kommer fra andre skoler, der ikke er lige så vant til at arbejde i Moodle og derfor lige skal guides igennem.

- Men det er til at overskue, når det ikke er alle 23-24 elever, man skal instruere i det hele. Vi har jo også et hovedforløbshold inde, der har afslutning i dag (fredag), som vi også skal se lidt til, fortæller Bjørn Leed Petersen med et lille grin.

Den fysiske lukning af skolen gør det svært, ja, faktisk umuligt at gennemføre den praktiske undervisning. Man kan jo trods alt ikke lige sende biler hjem i elevernes stuer.

- Men der er heldigvis masser af teori, vi kan undervise i. Så må de praktiske dele løses, når vi kan komme tilbage på skolens værksteder. Men mange af de praktiske ting er heldigvis noget, de laver til hudløshed ude hos mester, når de er i lære, så mon ikke det også går, at vi udskyder det lidt.

Det giver dog et problem i forhold til de prøver, der normalt afslutter et hovedforløb, for de kræver adgang til værkstedet.

- Dem må vi også udskyde. Heldigvis får vi en god fornemmelse af, om eleverne har fulgt med og har den nødvendige viden gennem de teoretiske opgaver. Så må vi altså vente med at sikre, at de også har hænderne rigtigt skruet på.


Seneste nyheder

6 guldmedaljer til TECHCOLLEGE ved DM i Skills 2024

20-04-2024

DM i Skills 2024 må siges at være en succes. Det blev nemlig til 6 guldmedaljer, efter alle 22 TECHCOLLEGE-deltagere havde ydet deres bedste til de mange konkurrencer.

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Vis flere