Dyrepassere i udlandspraktik

 
Et billede

Syv elever, fire uger og en verden af dyr. I denne weekend rejser en gruppe friske dyrepasserelever i udlandspraktik under Erasmus+ i en lille måned, hvor den står på alt fra bjørne i det norske over heste i det nordirske til dyrepark i det spanske.

Og så er der Flamingo Land i det nordøstlige England, som trods sit navn er en zoo med et ganske varieret dyreliv. Og så er der store kattedyr. Altså, løver og tigre. Og det er lige noget for Jesper Overgaard Christensen.

- Jeg vil vildt gerne arbejde med de store rovdyr. Jeg kan jo egentlig lide alle pattedyr, men der er noget med de store kattedyr, som bare tiltrækker mig, fortæller dyrepassereleven, der sammen med en anden elev altså bruger de næste fire uger lidt nord for York.

- Det bliver sindssygt spændende. Jeg har da været i England og se fodbold, men jeg har aldrig været i Flamingo Land før, men det ser virkelig fedt ud.

undefined

Der var ingen betænkningstid, da en af TECHCOLLEGE’s internationale koordinatorer pludselig stod i smådyrsstalden og spurgte, om der var nogle af eleverne, der kunne tænke sig at komme en tur til udlandet.

- Selvfølgelig ville jeg da det. Jeg synes, det lød som en god udfordring, hvor jeg forhåbentligt også kan trække en masse erfaring med hjem, både fra at arbejde i en dyrepark, men også i forhold til en måske lidt anderledes arbejdskultur, fortæller Jesper Overgaard Christensen.

- Og så ser det jo også godt ud på CV’et, når man skal have en læreplads, at man har erfarings fra en dyrepark – og at man har været i udlandet.

Udover Jesper tager også Rikke Dalsager til Flamingo Land.

Wiktoria Renata Renachowska og Runi Gudmundarson tilbringer de fire ugers udlandspraktik i BIOPARC Valencia, mens Viktor Stokholm Carslund og Josefine Folkersen skal prøve kræfter med Bjørneparken i Flå i Norge. Og endeligt er der Marie Camilla Pedersen, der skal tilbringe perioden hos The Forest Stables i Nordirland.

Læs mere om praktik i udlandet her.

undefined


Seneste nyheder

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Årets Læreplads 2023 er kåret

10-10-2023

Årets Læreplads 2023 er nu kåret, og æren tilfaldt i år Brønderslev-virksomheden Qupaq, der er blevet indstillet af virksomhedens første teknisk designer-elev, Pernille Marie Kjærgaard Jensen.

Vis flere