Bager og konditor

 

Uddannelsesstart og ansøgningsfrist

Startdato 19.01.24 (ansøgningsfrist: 07.01.24)
Startdato 12.08.24 (ansøgningsfrist: 28.07.24)
Startdato 20.01.25 (ansøgningsfrist: 05.01.25)

Som bager og konditor laver du smukke kager, luftige surdejsboller, klassiske wienerbrød og mange andre typer bagværk. Alt efter hvilket speciale du vælger, kan du arbejde i en bagerbutik, et supermarked, en restaurant, et hotel, en kro, en luksusliner og andre steder. Som bager og konditor bliver du en del af et stolt og traditionsrigt håndværksfag, hvor du også har du mulighed for at videreudvikle ældre opskrifter og skabe nye lækre brød og kager. Som bager og konditor skal du både bage og pynte brød og kager, ligesom du skal servicere og rådgive kunder.

Start som bager og konditor-elev

Uddannelsens varighed:
Maks. 4½ år. Uddannelsen findes også som EUX. Så er varigheden også 4½ år. 

Sted:
Rørdalsvej 10, 9000 Aalborg.

Det lærer du som elev på bager og konditor-uddannelsen

Bagerfaget er et fag fyldt med traditioner. Der er en hel masse teknikker og opskrifter, du skal mestre, før du kan kalde dig bager. Dem lærer du på uddannelsen i vores bagerier og teorilokaler. Du skal lære at vurdere råvarer og planlægge produktionen i bageriet. Du lærer også om kvalitet, økonomi, miljøforhold i arbejdsgangen, indkøb, kalkulation og salg. Alt sammen vigtigt for at kunne drive en bagerforretning med overskud. Derfor får du også almindelig klasseundervisning, hvor du lærer den nødvendige teori.

Her kan du se eksempler på emner man arbejder med på bager og konditoruddannelsen:

  • Naturfag
  • Køb, salg og kalkulation
  • Kageproduktion 
  • Dekoration og sensorik 
  • Varekendskab
  • Salg og service
  • Produktudvikling
  • Egenkontrol
  • Brødproduktion
  • Kransekager og tørkager
  • Rullede deje
  • Flødekager og lagkager
  • Dessertproduktion

Se mere om bager og konditor-uddannelsens indhold i vores lokale undervisningsplaner og se billeder af vores svendehold her.

Hvis det er mere end et halvt år siden, du gik ud af folkeskolen, kan du starte på grundforløb 2 (GF2). Vi starter som udgangspunkt nye GF2-hold op på bager- og konditoruddannelsen to gange om året.

Specialer

Du skal vælge mellem tre specialer på uddannelsen.

Detailbager:
Som detailbager laver du store bagværksproduktioner i et bageri, hvor du ikke har direkte kontakt til kunden. Her bager du hver dag massevis af den samme type bagværk, ligesom du også er med til at udvikle og finde på nye lækre produkter. Her er arbejdstiderne ofte 8-16.

Håndværksbager:
Som håndværksbager arbejder du hver dag med et bredt udvalg af kager og bagværk. Du arbejder både i bageriet, men skal samtidig servicere og vejlede dine kunder i butikken i forhold til indhold, allergier med mere. Her skal du være villig til at stå tidligt op om morgenen og gå tidligt hjem fra arbejde om eftermiddagen, så dine kunder kan få nybagte snegle til morgenkaffen.

 

Konditor:
Som konditor arbejder du primært med kager. Du laver nye spændende smagssammensætninger og kreerer pynt, ligesom du rådgiver og servicerer dine kunder i butikken. Hvor bagere skal ælte store og tunge mængder brød, skal du lave sirlige mønstre og smukke detaljer. Her varierer arbejdstiderne meget, alt efter hvor du får arbejde.

Videreuddannelse efter bager og konditor-uddannelsen

Som bager og konditor kan du videreuddanne dig til fx serviceøkonom eller procesteknolog.

Adgangskrav og tilmelding

Du kan se mere om tilmelding og adgangskrav til bager og konditor-uddannelsen her.

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål til bager og konditor-uddannelsen, kan du snakke med os
Pia Mossing Thomsen
Uddannelses- og erhvervsvejleder
Henry Purkær
Virksomhedskonsulent
Gitte Christensen
Uddannelsessekretær
Jannie Poulsen
Uddannelsessekretær

Lærere på bager og konditor

Jesper Petersen
Faglærer
Sigurður Elvar Baldvinsson
Faglærer

Ledelsen

David Dahl Madsen
Uddannelseschef