Tørrestativet Martha i hård konkurrence om finaleplads

 
Et billede

Måske læste du om tørrestativet Martha, der tilbage i september viste sig som så god en idé, at holdet bag - der består af elever fra SOSU Nord og TECHCOLLEGE - vandt nKNOWation 2019.

Hvis du ikke lige fik den del med, så kan du læse mere her.

Sejren ved nKNOWation sendte idéen videre til Nordjyske Nyskabere, hvor holdet bag Martha var igennem en udskillelsesproces i en workshop. Og sørme om idéen ikke også her var så stærk, at Martha også skulle deltage ved Nordjyske Nyskaberes semifinale.

Den blev afholdt fredag i Gigantium i Aalborg, hvor et dommerpanel bestående af blandt andet nordjyske politikere og iværksættere gik rundt ved og hørte præsentationer af de i alt 14 gode idéer, der havde klaret sig gennem workshoppen.

Men på listen over finale-deltagere var der kun plads til fem idéer, og der var benhård konkurrence fra de andre idérige elever, der repræsenterede hele Nordjylland. Blandt andet tre hold fra Aalborg Tekniske Gymnasium, der havde idéer, der både skulle afhjælpe renseanlægs besvær med vatpinde, støjniveauet i børneinstitutioner og nåh ja, redde verden fra skovbrande. Eller i hvert fald hjælpe med at opdage dem i tide.

Men Martha er stærk, og det automatiske tørrestativ, der støtter og hjælper eksempelvis scleroseramte med at hænge vasketøj op og tage det ned igen, vakte så stor begejstring hos dommerpanelet, at det også blev til en plads ved finalen for den fine idé.

Her blev der i øvrigt også plads til førnævnte skovbrandsalarmberedskab fra Aalborg Tekniske Gymnasium. Så det bliver spændende, når Musikkens Hus 6. december slår dørene op til den store finale i Nordjyske Nyskabere.

 

Seneste nyheder

6 guldmedaljer til TECHCOLLEGE ved DM i Skills 2024

20-04-2024

DM i Skills 2024 må siges at være en succes. Det blev nemlig til 6 guldmedaljer, efter alle 22 TECHCOLLEGE-deltagere havde ydet deres bedste til de mange konkurrencer.

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Vis flere