Folkeskoleelever dystede med borgmestre som dommere

 
Et billede

Hvis de 20 elever fra Vesterkærets Skole, Svenstrup Skole, Højene Skole og Sæbygårdskolen ikke føler, at de helt ved, hvordan fisk finder vej fra havet til middagsbordet, så må det siges at være deres egen skyld.

I hvert fald har de, sammen med godt 480 andre folkeskoleelever fra Aalborg, Hjørring og Frederikshavn Kommune, haft rig mulighed for at lære det på nærmeste hold gennem projektet "Fisk & Æd".

undefined

Her har eleverne blandt andet besøgt Hirtshals Fiskeauktion, været ombord på en fiskekutter og været på skolebænken i Nordsøen Oceanarium, hvor de også fik lov at overvære en fodring af fiskene.

Derudover har de haft besøg på deres respektive skoler af en gourmetslagter- og en kokkeelev, der har lavet mad med folkeskoleeleverne, der skulle serveres for sidstnævntes forældre.

Fisk & Æd-projektet blev afsluttet ved, at de 20 førnævnte elever mødtes her på TECHCOLLEGE, hvor de med hjælp fra nogle garvede kokke skulle imponere et dommerpanel med deres nyfundne kundskaber inden for fiskekogekunsten.

undefined

Fra Aalborg hjalp Kristian Lauesen fra Restaurant Ombord de 10 elever fra henholdsvis Vesterkærets Skole og Svenstrup Skole.
Fra Hjørring var det Rasmus B. Pedersen fra Lilleheden Café & Restaurant, der hjalp de fem inviterede elever fra Højene Skole.
Fra Frederikshavn var det Tonny Kristiansen fra Restaurant Essens, der hjalp de fem elever fra Sæbygårdskolen.

Fra Aalborg Kommune stillede borgmester Thomas Kastrup-Larsen og rådmand Tina French Nielsen som dommere.
Fra Hjørring Kommune stillede borgmester Arne Boelt og udvalgsformand Mai-Britt Beith som dommere.
Fra Frederikshavn Kommune stillede borgmester Birgit S. Hansen og udvalgsformand Anders Brandt Sørensen som dommere.

undefined

Eleverne havde godt tre timers forberedelsestid, til den første af i alt tre retter skulle stå klar foran det sultne og skarpe dommerpanel. Temaet for retterne var selvfølgelig fisk, og det var da også fire imponerende bud, der kom fra de unge kokkeaspiranter.

Men der skulle jo findes en vinder, der ikke blot ville vinde æren og klapsalver, men også et gavekort på 5000 kroner til deres klasse, der i øvrigt var sponsoreret af Sparekassen Vendsyssel. Og vinderen blev:

Eleverne fra 8.B fra Sæbygårdskolen, kyndigt vejledt af Tonny Kristensen fra Restaurant Essens.

undefined

Et stort tillykke herfra. Se flere billeder fra dagen i galleriet herunder. 

 

 


Seneste nyheder

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Årets Læreplads 2023 er kåret

10-10-2023

Årets Læreplads 2023 er nu kåret, og æren tilfaldt i år Brønderslev-virksomheden Qupaq, der er blevet indstillet af virksomhedens første teknisk designer-elev, Pernille Marie Kjærgaard Jensen.

Vis flere