To TECHCOLLEGE-elever træner til verdensmesterskab

 
Et billede

Jesper og Frederik har travlt. De har vundet danmarksmesterskabet i deres fag og til oktober skal de til verdensmesterskabet. Så selvfølgelig træner de på højttryk. Men samtidig trækkes der i de to unge mænd fra mange andre sider.

”Jeg er færdigudlært og er blevet ansat i Jorton”, fortæller Frederik, der er flisemurer. ”Da jeg blev ansat fortalte jeg dem at jeg havde kvalificeret mig til WorldSkills, så de er indstillet på at give mig fri. Men jeg vil jo også gerne tjene pengene”

”Ja, der er min mester noget mere presset”, forklarer Jesper. ”Jeg er stadig i lære i det lille tømrerfirma, hvor jeg startede. Da jeg blev ansat vidste ingen af os, at jeg ville gå hen og vinde DM i Skills. Og i et firma med få ansatte, kan det godt mærkes, når der mangler én”.

Har fået en landstræner

Alligevel møder de to unge håndværkere op, når landstrænerne kalder til træning. Og når de bliver inviteret til at deltage i udenlandske mesterskaber for at øve sig i at arbejde i ukendte omgivelser og på et fremmedsprog.

”Lige nu må jeg dog indrømme at mit fokus er et andet sted. Jeg er jo EUX’er, og de sidste eksaminer er til sommer. Der er jo fx Matematik A”, forklarer Jesper og glæder sig tydeligt til han kan få sin hue og fokusere udelukkende på den vigtige konkurrence.

Frederik Nielsen, flisemurer (th) og Jesper Sonne Nørgaard, tømrer (tv) fra TECHCOLLEGE har kvalificeret sig til WorldSkills som foregår til oktober i Abu Dhabi. 

Læs her, hvordan det gik Frederik og Jesper i Abu Dhabi.


Seneste nyheder

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Årets Læreplads 2023 er kåret

10-10-2023

Årets Læreplads 2023 er nu kåret, og æren tilfaldt i år Brønderslev-virksomheden Qupaq, der er blevet indstillet af virksomhedens første teknisk designer-elev, Pernille Marie Kjærgaard Jensen.

Vis flere