Jeg vil holde alle muligheder åbne

 
Et billede

Emil Jensen Ulrik på 17 år har klaret sig godt i folkeskolen, og da han skulle vælge ungdomsuddannelse, var det ønsket om at kunne skabe noget, der blev afgørende for hans valg. ”Jeg kan godt lide at se, at tingene bliver til noget, og at det jeg laver, kan bruges i en sammenhæng.” Emil valgte i sommers at begynde på grundforløbet i Træfagenes byggeuddannelse og vil læse videre på EUX Tømrer.

 

”Gymnasiefagene er på højt niveau, og der er hele tiden nye begreber og ny læring, men vi lærer også om os selv som branche – den politiske indflydelse, den sociale arv osv. Det giver mange perspektiver og god mening.” Emil føler sig hjemme på uddannelsen, og han er ikke i tvivl om, at han har valgt den rigtige uddannelse. ”Jeg fik lov at snuse til tømrerfaget gennem brobygningsforløb i 7. og 8. klasse, og så syntes jeg EUX lød som det rigtige niveau for mig.”

 

I værkstedstimerne har Emil tit musik i ørerne og lytter efter nye beats og finesser i musikken. Han satser nemlig ikke kun højt på at blive en dygtig tømrer: ”Jeg spiller bas og spiller i band. Jeg øver både teoretisk og praktisk med min musik og lytter hele tiden til nyt musik for at udvide min horisont og udfordre min smag. –Jeg vil gene holde alle muligheder åbne.”

 

Emil håber EUXen kan føre ham forbi bygningskonstruktøruddannelsen, men også til en musikalsk universitetsuddannelse, hvis han en dag bestemmer sig for det.

 

”EUX er det rigtige for mig, fordi jeg får tilfredsstillet min interesse for det praktiske og teoretiske.”


Seneste nyheder

6 guldmedaljer til TECHCOLLEGE ved DM i Skills 2024

20-04-2024

DM i Skills 2024 må siges at være en succes. Det blev nemlig til 6 guldmedaljer, efter alle 22 TECHCOLLEGE-deltagere havde ydet deres bedste til de mange konkurrencer.

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Vis flere