Åbent værksted gav uddannelsesaftaler

 

Normalt gør vi ikke det store ud af at annoncere, når der bliver indgået en uddannelsesaftale mellem en af vores elever og en mester. Det sker trods alt ret ofte.

Men når vi nu alligevel lige fremhæver aftalen mellem Simon Nygaard Thomsen, der afslutter sit grundforløb som tømrer lige om lidt, og Jakob Krabbe, der har tømrervirksomheden Jakob Krabbe ApS, så er det fordi, at aftalen var torsdagens første til et Åbent Værksted-arrangement for tømrer- og murermestre, hvor formålet netop var at få indgået nogle uddannelsesaftaler for vores grundforløbselever på murer- og tømreruddannelserne.

- Det var … hurtigt, var Simon Nygaard Thomsens umiddelbare reaktion på aftalen, der blev indgået midt på formiddagen.

- Jeg har printet 5 kopier af mit CV og havde tænkt, at jeg bare lige skulle gøre et godt indtryk, og så kunne det forhåbentligt blive til en plads i løbet af de næste par dage, når mestrene havde haft tid til at kigge på mit CV, men… Ja, så kom Jakob ind ad døren og spurgte, om jeg skulle ansættes ved ham.

For Jakob Krabbe var der ikke nogen grund til at trække tingene i langdrag. Han vidste, han skulle bruge en lærling, og da han har seks af slagsen i sin virksomhed, så er han også rimelig klar på, hvad han går efter.

- Nu har jeg jo været herude en del gange efterhånden for at få en lærling, så lærerne herude ved også, hvad jeg forventer. Så hvis de peger på en som Simon, så tror jeg på, at han vil passe ind, fortæller tømrermesteren.

- I virkeligheden kan jeg ikke bruge et CV til så meget, for det er håndværket, mødestabilitet og personlighed, der betyder noget. Og det ved lærerne herude jo i hvert fald noget om. Jeg plejer at sige, at jeg vil have enten en landmandssøn eller en gadedreng - men dem er der ikke så mange tilbage af, tilføjer Jakob Krabbe med et grin.

Åbent Værksted-arrangementet var stablet på benene af 3F  og TECHCOLLEGE, og der var lagt op til, at mestre kunne dukke op i løbet af dagen for at møde elever, se deres arbejde og forhåbentligt finde sig en lærling. Til de tidligt fremmødte var der rundstykker og kaffe, og til frokost blev der budt på grillede pølser med hele svineriet..

En af dem, der mødte op først på dagen, var Brian Mølgaard fra Voerså Tømrerforretning. Både for lige at se til en af sine nuværende elever, der er i gang med sin svendeprøve, men også for at lure lidt på en ny elev.

- Jeg har fire elever lige nu, og to af dem skal til svendeprøve i efteråret - så når de er udlært, så skal jeg jo nok have en ny ind, fortæller Brian Mølgaard.

- Jeg plejer at have tre elever ad gangen, men sidste gang, jeg skulle finde en, så var de lige to venner, der begge to rigtigt gerne ville, og så … Ja, så tog jeg begge to ind. Så lige nu er vi otte mand i alt, hvoraf fire altså er lærlinge. Og så er to af svendene faktisk også uddannet hos mig.

Lige nøjagtigt aspektet med at ansatte sine egne lærlinge efter uddannelse er for Brian Mølgaard et af de helt store plusser ved at tage elever ind.

- Det er da den bedste måde at finde nye medarbejdere på, når man uddanner dem selv. Så er jeg sikker på, at de kender virksomheden, vores måde at arbejde på og vores måde at kommunikere med kunderne på, fortæller tømrermesteren.

- Min virksomhed er meget lokalt forankret, hvor vi det meste af tiden kører i lokalmiljøet, så vores ry er virkelig vigtigt for, at vi bliver ved med at få opgaver ind. Og det er altså “nemmere” at lære de unge mennesker, der jo kommer for netop at lære, end hvis du ansætter en tømrersvend, der måske har arbejdet i mange år i en helt anden type virksomhed.

Brian Mølgaard fik ikke skrevet under med en ny lærling på dagen, men han fik set til sin nuværende elevs projekt og fik en fornemmelse af hvilke elever, der ellers render og leder efter den perfekte læreplads.

Dagen blev afsluttet med et mindre oplæg for mestre, der ikke har haft elever før. Her kunne de høre om det praktiske i og fordelene ved at tage elever. Forhåbentligt betyder det, at den kommende tid kommer til at byde på endnu flere gode uddannelsesaftaler.

 

Seneste nyheder

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Årets Læreplads 2023 er kåret

10-10-2023

Årets Læreplads 2023 er nu kåret, og æren tilfaldt i år Brønderslev-virksomheden Qupaq, der er blevet indstillet af virksomhedens første teknisk designer-elev, Pernille Marie Kjærgaard Jensen.

Vis flere