MurMal giver lærepladser

 
Et billede

MurMaleriet på Eternitten i Aalborg er først lige begyndt, og det har allerede kastet to lærepladser af sig. Senest er det Aalborg-Nørresundby Malerfirma, der onsdag slog vejen forbi byggepladsen for at headhunte en ny lærling.

- Det har stor betydning for mig at få en lærling, der er med til det her projekt, fordi det giver nogle gode erfaringer, der kan bruges i erhvervslivet, siger Henrik Bonderup, der er mester.

Projektet omhandler tvillingesiloerne, som i disse uger forvandles fra at være udtjente industribygninger til at blive en byport med et motiv, der symboliserer Aalborgs udvikling fra industriby til vidensby.

Her er det malerelever fra TECHCOLLEGE, som endnu ikke har fundet en læreplads, der med pensel, linealer og godt håndelag udfører kunstværket på de 34 meter høje bygninger.

En af de elever er 38-årige Mabinty Kamara, som onsdag eftermiddag kunne hun glæde sig over at få en læreplads ved Aalborg-Nørresundby Malerfirma.

- Jeg er bare så glad. Det er så dejligt, og nu kan jeg se en lys fremtid foran mig, siger hun.

Den anden mester, der også har taget en elev i lære, er Ferslev Maleren.

MurMaleriet laves i samarbejde med Jyske Bank, Plus Bolig, Flügger og Stjernestilladser. Kunstneren bag motivet er Jonas Pihl.


Seneste nyheder

6 guldmedaljer til TECHCOLLEGE ved DM i Skills 2024

20-04-2024

DM i Skills 2024 må siges at være en succes. Det blev nemlig til 6 guldmedaljer, efter alle 22 TECHCOLLEGE-deltagere havde ydet deres bedste til de mange konkurrencer.

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Vis flere