Zoo og Tinder er også fedt i Malaga

 
Et billede

Kalenderen siger januar, og Theis og Kasper sidder ved hver sin computer på marketingbureauet, Norrbom i Sydspanien. Theis har kun en t-shirt på, selvom der blæser uden for.

- Du skal tage noget mere tøj på, siger Theis’ chef, ”Mugge”.

Det er kun en uge siden, drengene flyttede fra den danske vinter ned til sydkysten, hvor der er 15 grader. I fire måneder skal de bo og arbejde i byen Fuengirola som mediegrafikere i en dansk marketingvirksomhed, hvor de laver magasiner og nyhedsmails til danskere, normænd og svenskere bosat i Spanien.

Theis sætter reklamer op til de fire magasiner, og Kasper står for at opdatere virksomhedens sociale medier, lave nyhedsmails og vedligeholde de tre nyhedssites.

- Vi laver det samme hernede på en dag, som vi lavede på en hel uge i skolepraktikken, siger Kasper, og Theis supplerer:
- Vi har meget mere ansvar for at gøre tingene ordentligt, og det er sjovt at arbejde med nogle andre typer designs, end dem vi kender fra Danmark, siger han.

Drengene bor sammen i en lejlighed inde i Fuengirola fire km fra arbejdspladsen. Theis har slået sin Tinder-profil til, og Kasper tager billeder af dyrene i den zoo, der ligger lige i deres baghave. 

- Vi har på ingen måde fortrudt, at vi tog springet herned, siger drengene.

Theis har ambitioner om at lære spansk (måske mest fordi pigerne i Fuengirola er svære at kommunikere med på engelsk), og så har de sammen masser af planer om at rejse rundt i Sydspanien og opleve området som turister.

- Det er en oplagt mulighed for os at få lov til at rejse, og så tjener vi samtidig penge, fordi vi er i lære, siger Kasper.

Drengene vender hjem til maj, hvor skal tilbage på skolebænken i Aalborg.

 

Læs mere om praktik i udlandet her.


Seneste nyheder

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Årets Læreplads 2023 er kåret

10-10-2023

Årets Læreplads 2023 er nu kåret, og æren tilfaldt i år Brønderslev-virksomheden Qupaq, der er blevet indstillet af virksomhedens første teknisk designer-elev, Pernille Marie Kjærgaard Jensen.

Vis flere