Blev industritekniker for at vende hænderne rigtigt

 
Et billede

Vinderen af DM i Skills, industritekniker Jeppe Hermann, arbejder til hverdag hos Viedam i Ho Chi Minh City, Vietnam. Han tog nogle måneder i praktik i Vietnam, og da han i efteråret blev færdiguddannet, fik han tilbudt arbejde og vendte tilbage - han kan godt lide at arbejde, hvor der er varmt.

Et skridt på vej til at blive ingeniør

Jeg skal lige arbejde nogle år og have nogle hår på brystet, og så vil jeg gerne hjem og på maskinmesterskole og derfra videre til en ingeniøruddannelse”, fortæller Jeppe. Drømmen er at blive ingeniør og lave biler, men han ville ikke gå den teoretiske vej med gymnasium og universitet: ”Jeg var fejedreng et sted, og jeg havde ikke så meget respekt for ingeniørerne, der gik rundt dér. Hænderne vendte forkert på dem”, fortæller han og tilføjer: ”Det må være træls at gå så mange år på universitetet og så ikke kunne andet end at sidde bag en skærm”. Jeppe vil gerne være i stand til selv at udføre det, han beder andre om. ”Jeg har taget industritekniker for at hænderne vender rigtigt”.

Industriteknikere betjener og reparerer computerstyrede maskiner

Industritekniker til at effektivisere produktionen

Arbejdet i Vietnam er ikke typisk industritekniker-arbejde, hvor man står ved en maskine. ”Jeg sidder på et kontor”, fortæller Jeppe, ”jeg skal gøre produktionen mere effektiv – kan det svare sig at købe det dyre værktøj frem for det billige? – hvordan kan produktionen køre hurtigere?”.

Skills er en form for kvalitetsstempel

Det er fint nok”, svarer Jeppe Hermann på spørgsmålet om, hvordan det er, at have vundet DM i Skills 2017 og kunne kalde sig Danmarks bedste industritekniker. Han siger det med et glimt i øjet, der afslører, at det vist er bedre end bare ’fint nok’. ”Skills er en form for kvalitetsstempel, synes jeg” tilføjer Jeppe, der synes godt om arrangementet: ”Der er en god stemning – der er jo ikke nogen, der stiller op for sjov, så der er en god fighterånd derude”.

Danmarks dygtigste Industritekniker Jeppe Hermann med undervisningsminister Merete Riisager DM i Skills 2017

(Nej, vi ved ikke, hvad Jeppe Hermann sagde til undervisningsminister Merete Riisager ved præmieoverrækkelsen).

Jeppe tilføjer, at han også har fået nogle jobtilbud i løbet af DM i Skills – om det er fordi han vandt, ved han ikke. Men i morgen går turen tilbage til Ho Chi Minh City – med Danmarksmesterskabet og trofæet i tasken. ”Og så har turen hjem til Danmark ikke været forgæves”, tilføjer han med et smil.

Danmarks bedste industritekniker Jeppe Hermann med trofæet fra DM i Skills 2017

I alt fem af TECHCOLLEGEs deltagere ved DM i Skills 2017 vandt Danmarksmesterskabet inden for deres fag. Se de flotte resultater her.


Seneste nyheder

6 guldmedaljer til TECHCOLLEGE ved DM i Skills 2024

20-04-2024

DM i Skills 2024 må siges at være en succes. Det blev nemlig til 6 guldmedaljer, efter alle 22 TECHCOLLEGE-deltagere havde ydet deres bedste til de mange konkurrencer.

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Vis flere