Så blev videncenteret officielt indviet

 
Et billede

Tirsdag eftermiddag var aulaen i HTX-bygningen på Øster Uttrup Vej indtaget af andre end skolens lærere og elever. Her blev Videncenter for Automation & Robotteknologi nemlig officielt indviet, og det trak gæster til.

 - Det har været vildt godt. Næsten helt overvældende, lyder det fra videncenterleder Christian Haslam, der kan konstatere, at den officielle indvielse har vakt stor interesse.

- Der var mange, der havde meldt sig til, men der dukkede også mange op, som ikke lige havde fået meldt sig til, men alligevel var interesserede. Heldigvis var der mad nok.

Der var over 200 deltagere ved indvielsen, hvor virksomheder, der arbejder med hardware og software inden for området, produktionsvirksomheder, hvor teknologien kan og skal anvendes, elever og faglærere fra TECHCOLLEGE samt andre nysgerrige sjæle blev meget klogere på videncenterets formål og projekter.

- Det har været skønt at se den interesse, der har været fra alle gæsterne, der har gået rundt og spurgt interesseret ind til de forskellige projekter og maskiner, siger Christian Haslam.

- Der er også flere, især virksomheder, der har spurgt ind til, hvordan de forskellige projekter kan implementeres, og det er jo lige nøjagtigt det, vi er her for: at samle viden og dele den.

Indvielsen blev åbnet af TECHCOLLEGE’s direktør, Michael Johansson, der efter en velkomsttale overlod scenen til borgmester i Aalborg Kommune, Thomas Kastrup-Larsen (S), der først fik hjælp af en robot til at klippe en fysisk snor over, inden han selv klippede en virtuel snor over ved hjælp af VR-briller.

Eftermiddagen bød derefter på oplæg fra Ole Madsen fra Aalborg Universitets Robotics & Automation, der fortalte om implementeringen af automation og robotter i industrien.

Herefter havde gæsterne mulighed for at bevæge sig rundt i området, hvor de forskellige igangsatte og planlagte projekter under videncenteret blev præsenteret. Der var her blandt andet mulighed for at prøve kræfter med en virtuel svejsemaskine og se andre af projekternes nye maskiner i brug.

Efterfølgende var der oplæg fra professor Anette Kolmos, AAU's UNESCO Centre for Problem Based Learning in Engineering Science and Sustainability, der blandt andet fortalte om udfordringen med at få de mange nye teknologier til at arbejde sammen.

Eftermiddagen blev sluttet af med et oplæg af Nikolaj Sonne, der med ’Teknologistorm med udsigt til Orkan’ fortalte om den hastige teknologiske udvikling, hvordan fremtiden ser ud og hvordan vi kan gøre os klar til den.

- Det har været vildt interessant, også for mig, at høre de her oplæg og høre gæsternes tanker om både projekterne, fremtiden og muligt samarbejde, fortæller Christian Haslam efter en succesfuld indvielse.

- Og så skal jeg huske at sige en stor tak til al den hjælp, vi har fået fra de mange forskellige afdelinger her på TECHCOLLEGE. Det er virkelig imponerende at se, hvor mange der velvilligt har lagt så meget arbejde i at få hele det her arrangement op at køre. Lige fra skolepraktikeleverne over faglærere til ledere og administrative medarbejdere.

Se billeder fra eftermiddagen i galleriet herunder. Husk, at du kan skifte mellem billederne med piletasterne på dit tastatur.

TECHCOLLEGE er værtsskole for Videncenter for Automation & Robotteknologi, der er et samarbejde med Mercantec, EUC Nordvest, TEC og NEXT. 

 

Seneste nyheder

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Årets Læreplads 2023 er kåret

10-10-2023

Årets Læreplads 2023 er nu kåret, og æren tilfaldt i år Brønderslev-virksomheden Qupaq, der er blevet indstillet af virksomhedens første teknisk designer-elev, Pernille Marie Kjærgaard Jensen.

Vis flere