Webudvikler

 

Som webudvikler arbejder du blandt andet vedligeholdelse af webshops, CMS-software og decideret hjemmesidedesign. På uddannelsen starter du fra bunden med den grundlæggende HTML / CSS / JavaScript, som er de mest basale teknologier, der ligger bag internettet. Du får en basal og grundig viden om internettets opbygning og virkemåde, og udfordres i at udvide dine egne kompetencer i en branche, der udvikler sig dag for dag.


Du gennemfører hele webudvikleruddannelsen uden at have en læreplads. Som udlært webudvikler vil du typisk arbejde som it-medarbejder, webansvarlig, systemadministrator eller lignende hos fx reklamebureauer, webbureauer, organisationer eller i det offentlige.

Start som webudviklerelev

Varighed:
Maks. 2 år og 3 måneder.

På webudvikleruddannelsen lærer du om alle de elementer, der indgår i at bygge dynamiske og avancerede websites eller andre internetløsninger: kodning i HTML, CSS og JavaScript, objektorienteret programmering, strukturering af arbejdsprocesser, navigationsdesign, billedbehandling og integration af (relations)databaser, animationer, grafik, tekst osv. Du kommer også til at arbejde med e-handel/webshops, applikationsudvikling og opsætning af webservere, herunder tilpasning og vedligeholdelse af præfabrikeret CMS-software.

Her kan du se eksempler på emner, som man arbejder med på webudvikleruddannelsen:

 • Kode & programmering
 • Dynamisk webproduktion
 • Content Management Systemer (CMS)
 • Web Apps
 • User Interface & Experience
 • Frameworks
 • E-handelskoncepter
 • Digital fotografi og billedbehandling
 • Webserver
 • Informationsteknologi
 • Dansk
 • Matematik
 • Design 

Du kan læse mere om uddannelsens indhold på vores lokale undervisningsplaner.

Er det mere end et år siden, at du gik ud af folkeskolen, skal du starte på grundforløb 2 (GF2). Vi starter som udgangspunkt nye GF2-hold op på webudvikleruddannelsen en gang om året.

Potter og pander pakket fint ind

Den seneste uge har den stået på tværfagligt arbejde på TECHCOLLEGE’s medieafdeling. Her har grundforløbselever fra afdelingens fire uddannelser arbejdet sammen om at udvikle og producere en prototype på funktionelt emballage til forskellige hverdagsprodukter, som de efterfølgende gav hinanden feedback på. Læs mere på techcollege.dk

Videreuddannelse efter webudvikleruddannelsen

Som webudvikler kan du videreuddanne dig på flere måder. Du kan læse mere på ug.dk.

Adgangsbegrænsning og kvoteplads

Der er adgangsbegrænsning til uddannelsen som webudvikler. Det betyder at du skal søge i ekstra god tid. Kontakt vejlederen for at høre mere om hvordan du søger en kvoteplads.

Kontakt

Du er mere end velkommen til at tage fat i vores vejleder, hvis du har spørgsmål til webudvikleruddannelsen.
Hanne Enggaard
Uddannelses- og erhvervsvejleder

Lærere på webudvikler

Heinz Leicht Kanstrup
Faglærer
Sarangan Thedchanamoorthy
Faglærer
Susi Fjeld Hansen
Faglærer
Tim Vinter Sørensen
Faglærer

Vi arbejder ufortrødent videre

Mange havde nok håbet på, at vi allerede fra mandag 30. marts kunne begynde at vende tilbage til en normal hverdag, men indtil videre må vi altså væbne os med yderligere tålmodighed frem til og med 13. april. Men med baggrund i hvordan den første tid under corona-situationen er gået, så tror vi på, at vi ikke blot klarer os igennem den næste tid, men også kommer stærkere ud på den anden side.

Ledelsen

Rasmus Nygaard
Uddannelsesleder