Klar til at arbejde efter isolation i Norge

 

Fire EUX-tømrerelever har spenderet de sidste par uger i karantæne i det norske. Her skal de nemlig begynde i udlandspraktik, og som verdenssituationen er, så tager man jo ikke bare lige færgen fra Danmark til Norge og begynder at arbejde.
Så den har stået på små to uger isoleret fra omverdenen, hvor det altså er blevet til utrolig meget Netflix og utroligt mange vandreture i naturen.
- Jeg har da i hvert fald fået brugt alle mine vabelplastre, fortæller Mads Nielsen. Han har brugt de sidste to uger isoleret sammen med Lasse Hansen i Treungen.
- Der er jo vildt flot heroppe, så det har været fantastisk at gå rundt. Vi har også kunnet se dansk tv, så det har været meget hyggeligt. Men vi glæder os begge to helt vildt til at komme i gang med at arbejde nu.
Og arbejde, det begynder de altså på mandag, hvor praktikopholdet i det norske for alvor går i gang.
- Jeg glæder mig til at få et indblik i nogle lidt anderledes måder at arbejde med træ på. Hjemme i Danmark har jeg prøvet en del med renoveringsarbejde, men virksomheden heroppe producerer hele tag i en hal, og så bliver det monteret på et hus bagefter, fortæller Mads Nielsen spændt.
- Det sværeste bliver nok at forstå, hvad de siger, tilføjer han med et stille grin.

I Porsgrunn har Anders Lassen og Anders Qvist tilbragt de seneste par uger sammen - også med Netflix, madlavning, computere og utroligt mange ture i ud i naturen.
- Det har været lidt specielt bare at skulle finde på ting for at få tiden til at gå. Man kommer jo helt til at savne at arbejde, hvor der ligesom er et mål med de ting, man gør, fortæller Anders Lassen.
Heldigvis er han og Anders Qvist ganske godt bekendte med hinanden. De har kendt hinanden siden børnehaven, så det har været lidt som at flytte sammen med en god ven.
- Det er første gang, nogen af os prøver at bo hjemmefra, så det kan man da kalde at blive kastet direkte ud i alt det med at handle, lave mad, gøre rent og så videre. Der er ikke lige nogen kære mor i nærheden, der kan komme og hjælpe, lyder det fra Anders Lassen.
Ligesom Mads og Lasse glæder de to Anders’er sig også til at komme i gang nu.
- Ja, det bliver godt at komme ud og rykke i noget igen. Heroppe i Norge gør de ikke så meget i murstenshuse, for eksempel, så der er helt sikkert en masse anderledes opgaver for tømrere her. Det bliver helt sikkert både en udfordring og en oplevelse, men nogle gange er man nødt til bare at springe ud i det.

Se et lille galleri med billeder fra gutternes tur i den norske natur herunder.

 

Seneste nyheder

6 guldmedaljer til TECHCOLLEGE ved DM i Skills 2024

20-04-2024

DM i Skills 2024 må siges at være en succes. Det blev nemlig til 6 guldmedaljer, efter alle 22 TECHCOLLEGE-deltagere havde ydet deres bedste til de mange konkurrencer.

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Vis flere