Otte elever, tre uddannelser, én destination

 
Et billede

Hvis ansigterne ser lige dele trætte og forventningsfulde ud på billedet herover, så er der ikke så meget at sige til det.

Otte elever mødtes nemlig i Aalborg Lufthavn klokken 5 søndag morgen, hvilket kan forklare, hvis de ikke synes at være sprængfyldte af energi.

Til gengæld mødtes de for at hoppe ombord på et fly mod Frankrig, hvor de i de næste tre uger skal opholde sig i Bordeaux, hvilket nok forklarer, at de ser ret forventningsfulde ud.

Den står dog ikke på afslapning i de tre uger - nærmere tværtimod. De tre kokkeelever, tre slagterelever og to tjenerelever skal nemlig på arbejde på lokale restauranter i byen Perigeux, hvor de skal prøve kræfter med det franske køkken - bogstaveligt talt.

Området er kendt for blandt andet trøfler, foie gras og ikke mindst sin produktion af kaviar, så mon ikke det er et sted, der taler lige ind i hjertet hos de otte elever.

Eleverne, der skal afsted, er:

Kokkeelev Kasper thorman Bak, der er i lære hos Rold Storkro

Kokkeelev Cecilie Bunk Pedersen, der er i lære hos Ruths Hotel

Kokkeelev Casper Nielsen, der er i lære hos Tabu.

Slagterelev Marina Belinda Johansen, der er i lære hos Super Brugsen Fjerritslev

Slagterelev Rikke Nejlund Larsen, der er i lære hos Meny Skalborg

Slagterelev Tobias Kragh Pedersen, der er i lære hos Meny Hjørring

Tjenerelev Victor vinter Lundsgaard, i lære hos Molskroen

Tjenerelev Thor Bruun, i lære hos Bryghuset Vendia

Eleverne skal i de tre uger arbejde hos Le Clos Saint Front, Le Moulin Du Roc, La Péniche, Un Parfum de Gourmandise, Maison Maziéres og Boucherie Chavier.

Turen er støttet af Erasmus+.


Seneste nyheder

Som at være tilbage i klassen

01-04-2020

Jesper Dahl Stensbøl havde et hold elever på tømreruddannelsen, der skulle starte virtuelt på skoleforløb, og forinden var han en smule bekymret for, hvordan det skulle gå. Det gik dog over al forventning, og nu er det som at være tilbage i klasselokalet - på godt og ondt.

Ja-hat og positive briller er fundet frem

31-03-2020

Der er stor forskel på at sidde bag ved en computer og stå i et køkken. Men faglærerne på gastronom-uddannelsen har valgt at tage grydeskeen i den anden hånd og ser positivt på muligheden for at få mere digitalisering ind i undervisningen.

Mekanikerne har været virtuelle længe

27-03-2020

Mandag 30. marts møder et hold hovedforløbselever virtuelt ind på personvognsmekanikeruddannelsen. Netop der har de dog gjort en dyd ud af at arbejde virtuelt i de sidste par år, så både lærere og elever er godt klædt på til at klare sig igennem den nuværende situation, mener en af underviserne.

Vis flere