Regionens bedste tømrerelev er fundet

 

Fire gæve gutter har i løbet af de sidste to dage målt, tegnet, savet, slebet, savet, slebet, savet, slebet, samlet, skruet og slebet sig igennem 2021-udgaven af regionsmesterskaberne for tømrerelever. Og hvor bedre at gøre det end lige her i TECHCOLLEGEs fremragende tømrerfaciliteter.

Men selvom det har været to lige hårde dage for alle fire deltagere, så kan der jo kun være én, der render med titlen som dette års regionsmester, og i år går den titel til:

Frederik Vejlgaard Kobberholm fra Uddannelsescenter Holstebro, der er i lære hos SHS Byg A/S

Et stort tillykke med den fine titel - og selvfølgelig den deltagelse ved næste års DM i Skills, som mesterskabet også medfører.
Prisen og titlen blev i øvrigt overrakt af uddannelseschef Gorm Vestergaard fra TECHCOLLEGE, mens præmierne blev overrakt af Jesper Sonne Nørgaard, der ikke bare har prøvet at vinde både skole, regions- og danmarksmesterskaber, men sågar har deltaget ved WorldSkills i 2017, hvor han modtog Medallion of Excellence.

For TECHCOLLEGEs deltager ved dette års regionsmesterskab kom det ikke som den store overraskelse, at han ikke endte med at løbe med sejren.
- Jeg har lavet én målefejl. Men den er ret stor, og da jeg opdager den, der er det alt for sent at rette den, fortæller 3. plads-vinderen Emil Jensen Ulrik, der er i lære hos Pallisgaard A/S.

Målene burde ellers næsten sidde på rygradden. I de seneste to uger har brugt stort set hver en vågen time på at klargøre sig på opgaven. Først tegne den i Autocad for at tjekke mål, vinkler og så videre ud. Senere at bygge årets opgave to gange for at finde ud af, hvordan den overhovedet skulle sættes sammen - og, selvfølglig hvor lang tid han skulle bruge på de enkelte dele.
- Ja, det er en ren og skær sjuskefejl, som jeg kun kan give mig selv skylden for. Det gik lige lidt for hurtigt, og det er ret ærgerligt, for jeg føler faktisk, at resten af opgaven står virkelig skarpt, lyder det fra tømrereleven.

Han må tage til takke med oplevelsen for i år. Men han vil ikke afvise, at han stiller op igen næste år.
- Jeg skal lige have fundet ud af, om jeg må. Der er nogle alderskrav og sådan. Men hvis jeg må og kan, så kan det godt være, at jeg skal give det et forsøg mere.

De fire deltagere I årets regionsmesterskab var:

Frederik Vejlgaard Kobberholm fra Uddannelsescenter Holstebro, der er i lære hos SHS Byg A/S

Emil Falk Serum fra Skive College, der er i lære hos Byggefirmaet Knudsgaard A/S

Chris Lund Rasmussen fra Mercantec, der er i lære hos Lund Byggefirma A/S

Emil Jensen Ulrik fra TECHCOLLEGE, der er i lære hos Pallisgaard A/S

 

 

Seneste nyheder

6 guldmedaljer til TECHCOLLEGE ved DM i Skills 2024

20-04-2024

DM i Skills 2024 må siges at være en succes. Det blev nemlig til 6 guldmedaljer, efter alle 22 TECHCOLLEGE-deltagere havde ydet deres bedste til de mange konkurrencer.

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Vis flere