Webudvikling på Gran Canaria

 

I marts 2022 deltog en gruppe elever fra webudvikler uddannelsen på TECHCOLLEGE i et tre ugers Erasmus+ sponsoreret projekt på Gran Canaria. Her skulle de kode en app i samarbejde med nogle spanske og afrikanske elever fra skolen IES El Rincon i Las Palmas. Arbejdet foregik i grupper på tværs af de tre nationaliteter.

Grupperne fik til opgave at bygge en webapplikation med lokale aktiviteter eller attraktioner, der opfylder kravene i FN's Verdensmål om bæredygtighed. Hver gruppe kunne frit vælge sit eget indhold, layout og visningsformat, men der var stillet specifikke tekniske krav til både udformning og arbejdsform. Eleverne skulle fx bruge agile arbejdsmetoder som GitHub og SCRUM og appen skulle bygges som en Progressive Web App ved hjælp af HTML, Precompiled CSS (SASS, SCSS), Javascript baserede værktøjer som React og Ionic.

Ud over de tekniske krav skulle eleverne prioritere et godt samarbejde i grupperne, dokumentation af deres daglige arbejde samt selvfølgelig at overholde deadlines og aflevere produktet og fremlægge til tiden. Så ud over at lære en noget nyt fagligt, fik eleverne en masse erfaring i at arbejde sammen med udviklere fra andre lande med de udfordringer, det typisk giver på tværs af forskellige sprog og kulturer.

Alle har haft en god tur og faglærer Heinz Kanstrup er klar på at tage af sted igen med nye elever næste år.

Vil du vide mere om turen, kan du læse Heinz' blog fra turen her.


Seneste nyheder

6 guldmedaljer til TECHCOLLEGE ved DM i Skills 2024

20-04-2024

DM i Skills 2024 må siges at være en succes. Det blev nemlig til 6 guldmedaljer, efter alle 22 TECHCOLLEGE-deltagere havde ydet deres bedste til de mange konkurrencer.

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Vis flere