For allerførste gang: Ventilationstekniker-elever er VENT-certificeret

 

Torsdag var en historisk dag. For som den første erhvervsskole i landet har TECHCOLLEGE nemlig tilbudt alle VVS-elever på ventilationstekniker-specialet at blive certificeret inden for VENT-ordningen, der er en landsdækkende ordning for firmaer og teknikere, som har gennemgået VENT-ordningens uddannelsesforløb og er blevet certificeret VENT-tekniker.

Flere elever tog imod tilbuddet om at opnå en certificering, og torsdag var så dagen, hvor de skulle op til den sidste prøve, nemlig den praktiske del. Og efter prøven var der stadig optimisme at spore hos eleverne, der havde knoklet i tre timer med at lave service på et ventilationsanlæg efter alle VENT-ordningens standarder. 

- Jeg tror, at det er gået godt, men intet er selvfølgelig afgjort endnu, lød det fra 26-årige Kasper Rasmussen, som til daglig er i lære hos Bravida.

Godt til CV'et

Både Kasper Rasmussen og holdkammeraten Christian Nanfeld, som begge er få uger fra svendeprøven, var glade for at have fået tilbuddet om at blive VENT-certificeret i forbindelse med et skoleforløb og kan se store fordele på sigt ved at have certificeringen på sit CV.

- Jeg synes, det er en fed mulighed at få. Og så er det perfekt, at tilbuddet kommer, mens vi er ”varme”, sagde Christian Nanfeld, som har læreplads hos NB Ventilation, der laver ventilationsanlæg og -komponenter.  

Udover den praktiske prøve bestod certificeringen også af en teoretisk del på 1,5 time, som eleverne gennemførte dagen før. Som et testforsøg her første gang lå certificeringen på det sidste hovedforløb, men fremover vil man planlægge det på hovedforløb 3, hvor indholdet bliver obligatorisk, og selve certifikatprøven valgfri.

Fredag over middag tikkede resultatet af både den teoretiske og praktiske prøve så endelig ind, og TECHCOLLEGE kan dermed snart sende de første VENT-certificerede elever ud i verden for at tilbyde service efter ordningens standarder.


Seneste nyheder

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Årets Læreplads 2023 er kåret

10-10-2023

Årets Læreplads 2023 er nu kåret, og æren tilfaldt i år Brønderslev-virksomheden Qupaq, der er blevet indstillet af virksomhedens første teknisk designer-elev, Pernille Marie Kjærgaard Jensen.

Vis flere