Nyt nordjysk samarbejde om kurser inden for vedvarende energi og varmepumper

 

Her på TECHCOLLEGE er vi stolte af den nye nordjyske aftale om VE-kurserne. Læs pressemeddelelsen her:

 

Den 1. januar træder en ny lov i kraft, som betyder at alle virksomheder, der installerer varmepumper skal være VE-certificeret for at kunderne kan få tilskud til det. Derfor har virksomheder i hele landet stået i kø ved kursusudbyderne for at nå at give deres medarbejdere certifikatet inden årsskiftet.

Det har fået et nyt samarbejde mellem to nordjyske uddannelsesinstitutioner til at blomstre op; MARTEC i Frederikshavn og TECHCOLLEGE i Aalborg.

Som uddannelsesinstitution på professionsbachelor-niveau er MARTEC godkendt til at udbyde VE-kurserne. Siden den nye lov blev indført i sommers, har de oplevet stor efterspørgsel på kurset blandt virksomheder i Aalborg. TECHCOLLEGE udbyder i forvejen VVS energiuddannelsen og efteruddannelse inden for energioptimering og varmepumper, og derfor har de to uddannelsesinstitutioner indledt et samarbejde.

- TECHCOLLEGE er anerkendt for deres erhvervsuddannelser og kurser inden for EL og VVS, og de har dygtige undervisere med kompetencer til at udbyde VE-kurserne, som MARTEC er certificeret til.  Derfor er det oplagt for os at arbejde sammen for at øge kapaciteten generelt og specifikt i Aalborg, siger direktør på MARTEC, Pia Ankerstjerne.

VE-kurserne er eftertragtede og kører i skrivende stund med fyldte hold langt ind i det nye år. De er målrettet installatør- og montørvirksomheder, som installerer små vedvarende energianlæg som varmepumper og solceller. Det er kompliceret teknologi, der skal håndteres af fagfolk med de krævede kompetencer, så forbrugerne får det største udbytte af installationen - og det skal den nye lov om VE-kurserne sikre.

- MARTEC er en stor og markant uddannelsesspiller på en række tekniske kurser inden for køleteknik og varmepumper og ikke mindst på maskinmesteruddannelsen. Så for os er det et meget frugtbart samarbejde, hvor vi kan bruge hinandens kompetencer på tværs af uddannelser og skoler, siger direktør på TECHCOLLEGE, Søren Samuelsen.

Samarbejdet mellem de to nordjyske skoler dækker ikke kun kurser, men også intern videndeling og udveksling af undervisere og andre ressourcer med fokus på at højne uddannelseskvaliteten for elever og kursister på begge uddannelsesinstitutioner.

 

For mere information om kurset kontakt efteruddannelseskonsulent Birgitte Boe, mail: bbm@techcollege.dk tlf.:25266249


Seneste nyheder

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Årets Læreplads 2023 er kåret

10-10-2023

Årets Læreplads 2023 er nu kåret, og æren tilfaldt i år Brønderslev-virksomheden Qupaq, der er blevet indstillet af virksomhedens første teknisk designer-elev, Pernille Marie Kjærgaard Jensen.

Vis flere