23-årig konkurrence-menneske og forretningsmand

 
Andreas deltog i DM i Skills i 2019 og 2020.

23-årige Andreas fik sit svendebrev fra TECHCOLLEGE i august og to dage senere åbnede han sin selvstændige frisørforretning i lokalerne hos Kiki Borups salon ”Theolix” på Hasserisvej.

- Det er det her jeg vil, og jeg glæder mig til at få forretningen helt op at køre, så jeg i fremtiden måske også kan bevæge mig ind i modeverdenen og være med til at style hår til modeshoots, samtidig med at jeg har min salon, siger Andreas.

Dobbelt Skills-deltager

Der er fart over feltet, og der er kun én vej for Andreas – og det er fremad. Han er konkurrencemenneske og vil være den bedste inden for sit fag. Det fandt han ud af allerede første dag på frisøruddannelsen, hvor han fik øje på hovederne i udstillingsmontren ved indgangen.

- De havde de vildeste frisurer med forskellige hårfarver og vildt opsat hår. Det var de tidligere Skills-deltagere fra TECHCOLLEGE, der havde sat det, og dér vidste jeg bare ”at det skulle jeg være med i”, og ” at jeg ville lære de sværeste teknikker, der fandtes”, siger han.

To flotte deltagelser ved DM i Skills blev det til under Andreas’ elevtid. Og selvom disciplinerne ved konkurrencerne ikke minder om standard-opgaverne for en frisør i en almindelig salon, lærte han meget, som han bruger hver dag. Især konkurrence-frisering, som er vilde håropsætninger, har lært ham nogle grundlæggende ting om hårs struktur og bevægmønstre, som han bruger til dagligt. Og så har han specialiseret sig i farvning, og nørder nuancer og forskellige farve-looks ned til mindste deltalje.

Derfor vil man som kunde i Andreas’ stol få masser af gode råd og faglige inputs til hårtransformationer, der matcher ens udseende og look i det hele taget.

- Jeg elsker at hjælpe kunderne, så de får det hår, der klæder dem bedst. Og jeg elsker at være kreativ, og selvfølgelig også at lytte til kundernes ønsker, siger Andreas.

Lærte bogføring under uddannelsen

I forhold til det administrative er han lidt mere på bar bund. Han har aldrig selv været den vilde matematiker, men bogførings-faget på uddannelsen lærte ham de vigtigste trin. Og så er det lidt mere interessant at arbejde med tal, der omhandler ens egen virksomhed, synes han.

- Og hvis jeg bliver i tvivl om noget, så er jeg sikker på, at jeg bare kan ringe til min gamle underviser, Claus. Han vil helt sikkert hjælpe mig med at forstå det, siger han og smiler.


Seneste nyheder

6 guldmedaljer til TECHCOLLEGE ved DM i Skills 2024

20-04-2024

DM i Skills 2024 må siges at være en succes. Det blev nemlig til 6 guldmedaljer, efter alle 22 TECHCOLLEGE-deltagere havde ydet deres bedste til de mange konkurrencer.

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Vis flere