Info under corona-situationen - senest opdateret 31. marts

 

Senest opdateret 31. marts 08:00

Herunder finder du seneste opdateringer vedrørende håndteringen af den fysiske nedlukning af skolen under corona-situationen.

Som følge af regeringens forlængelse af tiltagene for at forsinke smitten af COVID-19, er skolen nu lukket fysisk til og med 13. april.

It-support til elever

Skolens elever kan få IT-support ved at skrive en mail til elevsupport@techcollege.dk. Du skal skrive dit navn og telefonnummer samt en beskrivelse af dit IT-problem, og så vil du blive ringet op og få hjælp til løse dit problem.

SU-lån

Elever, der i forvejen har søgt SU-lån, kan optage ekstra SU-lån i marts og april 2020 i forbindelse med COVID-19. De vil modtage en meddelelse i e-Boks omkring det ekstra lån, der skal godkendes i låneplanen i minSU.

Elever, der ikke allerede har søgt SU-lån, kan søge lån efter almindelige betingelser. Slutlån for marts skal søges senest 31. marts.

Til virksomheder angående lønkompensation til elever

Elever er omfattet af den midlertidige ordning med lønkompensation, hvis virksomheden i øvrigt er omfattet af reglerne for lønkompensation og eleven ikke er i en skoleperiode. Det er en forudsætning, at virksomheden fastholder sit uddannelsesansvar og som udgangspunkt ikke hjemsender eleven.
Det er en forudsætning, at eleven modtager sin normale løn. Tilskuddet udgør 90% af lønnen i praktikperioden, og eleverne skal på lige fod med andre medarbejdere afvikle 5 fridage i lønkompensationsperioden.

Traktorundervisning på agri-afdelingen

Der er tilbudt undervisning i traktorkørsel til de GF2-elever på landbrugsuddannelsen, der ikke har kørekort. Tilbuddet er frivilligt, og de, der har takket ja, vil møde ind fire af gangen og sidde hver for sig i hver sin traktor. Al kommunikation under undervisningen foregår via walkie-talkie og traktorernes kabiner vil blive forsvarligt rengjort inden næste hold elever møder ind. Der er ikke mulighed for køreprøver under de nuværende omstændigheder. De elever, der har takket nej til tilbuddet, vil selvfølgelig få undervisningen på et senere tidspunkt. Dette er et isoleret tilbud, og skolen er stadig lukket for al almen undervisning.

Elever, der skal starte 30. marts

Undervisningen starter som planlagt uanset corona-situationen, blot virtuelt - og det er vigtigt, at alle elever tager undervisningen under denne specielle situation alvorligt, for der bliver ikke tid til at genopfriske det hele, når vi på et tidspunkt vender tilbage til en nogenlunde normal hverdag igen.

Se mere i videoen herunder.

Vi opdaterer løbende relevante praktiske informationer for både nuværende og kommende elever, kursister og samarbejdspartnere herunder.

KONTAKT:

Alle vores medarbejdere er tilgængelige. Du kan stadig kontakte skolen via mail eller chat-funktionen her på hjemmesiden eller per telefon.

Dette gælder også vores vejledere, så har du spørgsmål angående din uddannelse, så er du stadig velkommen til at kontakte os. Find kontaktoplysninger på vejlederne her.

Vi har også stadig åbent for tilmelding til vores uddannelser med start 30. marts. Læs mere her.

TAG EN SNAK MED VORES ELEVCOACHES

Gør Corona-krisen dig deprimeret, og har du brug for at tale med andre end dine forældre? Så fortvivl ej, vores elevcoaches står klar til at tale med dig, som er elev på TECHCOLLEGE!

Vores to elevcoaches Nikolaj og Lars vil gerne hjælpe og støtte dig, hvis det hele bare virker for uoverskueligt - uanset om det er grundet manglende motivation, ensomhed eller noget helt andet.

Se her, hvordan du kan få fat i dem.

KOMMENDE ELEVER:

EUV-elever, der skal til samtale inden opstart, vil blive kontaktet af en vejleder per telefon i stedet for fysisk fremmøde.

NUVÆRENDE ELEVER:

Alle elever og mestre på TECHCOLLEGE er blevet af kontaktet af skolen i forhold til hvordan undervisningen kommer til at foregå i den næste.

For de elever, der får deres uddannelse forlænget på grund af den nuværende situation, bliver SU også forlænget.

Elever skal være studieaktive som altid. Elever, der ikke er studieaktive, vil få registreret fravær.

Alle henvendelser vedrørende praktikpladser og praktikpladsaftaler skal henvendes til praktikpladskonsulenter. Find kontaktoplysninger på konsulenterne her.

Elever, der er usikre på aftaler om fremtidige elev/lærepladser, kan kontakte din praktikpladskonsulent eller supportteamet på TECHCOLLEGE Praktikcenter. Supportteamet fanger du på telefon 72505775. Find kontaktoplysninger på konsulenterne her.

Svendeprøver:

Er din svendeprøve blevet berørt af COVID-19 situationen, vil du modtage direkte besked fra skolen om, hvordan det kommer til at foregå.

Kommende skoleforløb:

Alle kommende skoleforløb kører som planlagt. Undervisningen kommer til at foregå virtuelt. Elever, der efter planen skal starte på skoleforløb i den kommende tid, vil blive kontaktet af deres underviser.

EFTERUDDANNELSE:

Hvis du er tilmeldt kursus på efteruddannelse hos TECHCOLLEGE under nedlukningen, er dit kursus desværre aflyst. Du hører snarest muligt fra os vedrørende ny dato på dit kursus. Vi beholder din tilmelding, og du behøver ikke foretage dig yderligere.

Hvis du har spørgsmål eller andet, er du velkommen til at kontakte os i mellemtiden. Find kontaktoplysninger på efteruddannelseskonsulenterne her.

STILLINGSOPSLAG OG NYANSÆTTELSER:

Alle processer vedrørende stillingsopslag og nyansættelser er udskudt for nuværende. Vi genoptager processerne, når vi vender tilbage til en normal arbejdsgang.

ADGANG TIL SKOLEN:

Skolen er HELT AFLÅST fra mandag 16. marts.

 

Elever og ansatte skal løbende holde sig opdateret på UDDATA+, skolens hjemmeside og i deres e-boks.


Seneste nyheder

Mekanikerne har været virtuelle længe

27-03-2020

Mandag 30. marts møder et hold hovedforløbselever virtuelt ind på personvognsmekanikeruddannelsen. Netop der har de dog gjort en dyd ud af at arbejde virtuelt i de sidste par år, så både lærere og elever er godt klædt på til at klare sig igennem den nuværende situation, mener en af underviserne.

Eksamen hjemme fra stuen

26-03-2020

Eleverne på elektrikeruddannelsens grundforløb måtte pludselig sande, at den eksamen, der afslutter deres grundforløb, pludselig blev en ganske anderledes oplevelse end forventet. Men en underviser, der var fleksibel, og en censor, der kendte Microsoft Teams, fik det hele til at køre.

Vi arbejder ufortrødent videre

25-03-2020

Mange havde nok håbet på, at vi allerede fra mandag 30. marts kunne begynde at vende tilbage til en normal hverdag, men indtil videre må vi altså væbne os med yderligere tålmodighed frem til og med 13. april. Men med baggrund i hvordan den første tid under corona-situationen er gået, så tror vi på, at vi ikke blot klarer os igennem den næste tid, men også kommer stærkere ud på den anden side.

Vis flere