Ernæringsassistent

 

Som ernæringsassistent laver du velsmagende mad, der ernæringsmæssigt er sammensat rigtigt til en bestemt målgruppe – det kan være ældre på et plejehjem, overvægtige børn, elitegymnaster eller andet. Du forbedrer klassiske hverdagsretter, så de bliver sundere og grønnere, du arbejder bæredygtigt og prisbevidst, og du har en stor viden om fedt-, kulhydrat- og proteinindholdet i mad.

Start som ernæringsassistentelev

Uddannelsens varighed:
Maks. 3 år og 7 måneder. Uddannelsen findes også som EUX. Så er varigheden 4 år og 2 måneder.

Det lærer du på ernæringsassistent-uddannelsen

På uddannelsen til ernæringsassistent lærer du at tilberede mad – også i store mængder. Du lærer om fødevarer, ernæring, kost, hygiejne, indkøb og økonomi. Du lærer om forskellige hjælpemidler til at forarbejde og tilberede mad eller forlænge dens holdbarhed. Du skal også kunne udvikle nye produktionsmetoder og selv stå for hygiejnekontrollen i et professionelt køkken. Fedtbegrænsning, vitamin- og proteinindhold og hensyntagen til alle mulige diæter, allergier og intolerancer er en del af ernæringsassistentens arbejde og planlægning, så det skal du lære at håndtere. Derfor arbejder du ikke hele tiden i skolens køkken; du skal også have almindelig klasseundervisning, hvor du lærer den nødvendige teori.

Her kan du se eksempler på emner, som man arbejder med på ernæringsassistentuddannelsen:

  • Diætetik
  • Ernæringslære
  • Fødevarelære
  • Kostlære og vurdering
  • Engelsk
  • Dansk
  • Naturfag
  • Samfundsfag
  • Psykologi
  • Teknologi
  • Tilberedningsmetoder
  • Produktionsteknik og planlægning
  • Produktionshygiejne 
  • Samarbejde og kommunikation
  • Sensorik og madkvalitet
  • Bæredygtighed og nærvær
  • Kreativ anretning
  • Skolemad

Se mere om uddannelsens indhold i vores lokale undervisningsplaner.

Hvis det er mere end et år siden, du gik ud af folkeskolen, skal du starte på grundforløb 2 (GF2). Vi starter som udgangspunkt nye GF2-hold op på ernæringsassistentuddannelsen en gang om året.

Første ernæringsassistenter klar til at indtage verden

Tre ernæringsassistent-elever har haft travlt det sidste stykke tid. De har nemlig været i gang med deres afsluttende eksamener, og som det første hold på TECHCOLLEGE kan de nu kalde sig for udlærte ernæringsassistenter.

Skolepraktik

Har du ikke held med at finde en læreplads? Så kan du heldigvis fortsætte din uddannelse som ernæringsassistent i TECHCOLLEGE Praktikcenter.

Videreuddannelse som ernæringsassistent

Som ernæringsassistent kan du videreuddanne dig til procesteknolog, men der er også andre muligheder, og dem kan du se på ug.dk

Adgangskrav og tilmelding

Du kan se mere om de specifikke adgangskrav og tilmeldingsprocessen her.

Snak med en vejleder

Hvis du har spørgsmål til ernæringsassistent-uddannelsen, kan du tage en snak med fx en vejleder
Pia Mossing Thomsen
Uddannelses- og erhvervsvejleder
Tanja Holland Hattel
Uddannelses- og erhvervsvejleder
Annette Schou Christensen
Praktikpladskonsulent

Lærere på ernæringsassistent

Bitten Steenfat Riis
Faglærer
Helle Vibeke Madsen
Faglærer

Vi arbejder ufortrødent videre

Mange havde nok håbet på, at vi allerede fra mandag 30. marts kunne begynde at vende tilbage til en normal hverdag, men indtil videre må vi altså væbne os med yderligere tålmodighed frem til og med 13. april. Men med baggrund i hvordan den første tid under corona-situationen er gået, så tror vi på, at vi ikke blot klarer os igennem den næste tid, men også kommer stærkere ud på den anden side.

Ledelsen

Heinrich Christiansen
Uddannelseschef for Food