Der hænger en lut på en gavl

 

Der hænger en lut på en gavl på Vestergade i Vrå. Lidt derfra ligger en kirke, hvor man kan finde en fresko, der aftegner samme lut - og en gris.

- Men jeg synes, at det ville blive lidt meget med sådan et kæmpesvin på en gavl. Så vi fokuserede på lutten i stedet for, og så har vi selvfølgelig en sol med farverige solstråler.

Sådan fortæller kunstner Søren Elgaard om værket, som han har designet. Anledningen er Vrås 150 års jubilæum, og det skulle altså markeres.

Og hvorfor fortæller vi så det her på TECHCOLLEGE? Ja, det gør vi selvfølgelig fordi det er elever fra TECHCOLLEGE Praktikcenter, der har hjulpet med at få overført det store kunstværk fra skitse til gavl.

- Jeg har jo god erfaring med praktikcenteret, som også var med for nogle år siden, da vi lavede det store murmal på Enggaards bygninger på havnen i Nørresundby, fortæller Søren Elgaard.

For Katrine Andreasen, der er en af de malerelever, der har fået mulighed for at komme med på den lidt anderledes opgave, var ganske glad for at komme lidt ud i solen - for det var der trods alt de fleste af dagene, da de arbejdede i Vrå.

- Ja, der var selvfølgelig lige en del arbejde, vi måtte gøre om, fordi det regnede væk, inden det nåede at tørre. Men heldigvis var vi i god tid i forhold til planen, så det gik også, lyder det fra malereleven, der mest af alt nød opgaven.

- Det er meget sjovt at prøve sådan en opgave, hvor man følger en skitse, og en kunstner har gået og tegnet nogle streger med en blyant på muren, som man så skal forsøge at følge med en pensel.

Faktisk er det ikke Katrine Andreasens første murmaleri, for hun var også med i 2018, da elever fra TECHCOLLEGE var med til at udsmykke siloerne på Eternitten i Aalborg.

- Der var over 30 meter op i stilladset, så de her tre dæk, de er lige til at klare, fortæller Katrine Andreasen med et grin.

Kunstværket er officielt indviet, og til de historieinteresserede kan det fortælles, at grisen fra Vrå Kirke - der altså giver den som spillemand med en lut - har en søstergris i Nibe Kirke.

Grisen i Nibe var faktisk inspiration til den gris, der i mange år har været symbolet på Nibe Festival - og tilnavnet 'Den Lille Fede'. Og det selvom Nibe-grisen faktisk er  afbilledet noget mere alvorligt med en armbrøst.

Så er der da mere festival over en lut...

 

Seneste nyheder

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Årets Læreplads 2023 er kåret

10-10-2023

Årets Læreplads 2023 er nu kåret, og æren tilfaldt i år Brønderslev-virksomheden Qupaq, der er blevet indstillet af virksomhedens første teknisk designer-elev, Pernille Marie Kjærgaard Jensen.

Vis flere