Malere og murere i kamp side om side

 
Et billede

Torsdag og fredag var der maler-besøg i murerhallen. Her stod den nemlig på skolemesterskaber, hvor murer- og maler-elever side om side konkurrerede i deres respektive fags skolemesterskaber.

Konkurrencerne stod på over to dage, hvor fire malere, to murere og to flisemurere skulle arbejde det bedste, de har lært, for at vinde en smule håneret og en plads ved regionsmesterskaberne senere på året.

Hos malerne stillede Celina Heden, Iben Louise Mürer, Kille Falkensten Sten og Ella Veronika Schmidt Andersen op.

Her var der på førstedagen, torsdag, en smule stres og sved på panden over arbejdsopgaverne, tidspresset og i det hele taget at holde overblikket. Men fredag var stressen afløst af rolige hænder og køligt overblik, da de fandt ud af, at torsdagens arbejdsindsats betød, at der var bedre tid fredag, så der kunne fokuseres på finpudsningen og de små detaljer.

- Jeg vil ikke ligefrem sige, at opgaven var let, men der har heldigvis været god tid i dag, fortalte Kille Falkensten Sten, da de otte deltagere fredag middag blev sendt på en kort middagspause.

- Det har været svært at lave en pæn lakplade, fordi der er ret meget støv i luften her i murerhallen, men ellers har det været en god opgave, synes jeg.

Kille Falkensten Sten burde da også være ganske tilfreds med opgaven. I hvert fald løste hun den så godt, at hun endte med at vinde skolemesterskabet for malerne.

undefined

Hos murerne stillede Nikolaj Trekær Eckhardt og Paul Dennis Long op.

Sidstnævnte opdagede midt i processen, at han havde lavet en fejl. Det var gået for stærkt, da den første række mursten skulle placeres, og vupti, så var han kommet til at lave rækken forkert.
- Ja, det er ikke for godt. Men jeg kan jo lige så godt fortsætte for hyggens skyld, lød det fredag morgen fra Paul Dennis Long, mens et rundstykke blev kørt ind i en af de indlagte pauser.

Også hos Nikolaj Trekær Eckhardt opstod der - selvforskyldte - problemer. Hans reaktion var dog en noget andet.

- Ja, jeg rev det hele ned og begyndte forfra. Altså, på opmuringen, i hvert fald. Jeg havde fået lavet en fejl med højdemålene, og så... Ja, det er jo kun min egen skyld.

Tilsyneladende var det dyrere at starte forfra end at bygge videre trods fejl. I hvert fald endte Paul Dennis Long med at rende med sejren.

undefined

Hos flisemurerne stillede Victor Christian Bundgaard Jensen og Jonas Elkjær Rasmussen op.

Her røg Victor Christian Bundgaard Jensen også ind i et mindre problem. Gulvfliserne var lagt og væggen var også stort set færdig. I hvert fald i grove træk. Tilbage var fugningen og afpudsningen. Og pludselig lød der et klir. En flise fra den øverste række på væggen faldt ned og nøjedes selvfølgelig ikke bare med selv at gå i stykker. Den tog selvfølgelig også lige en gulvflise med.
- Så du det? Det var ret irriterende. Gulvfliserne går nok, de skal bare lægges om. Men vægflisen var jo skåret til. Og det tager noget tid.

Heldigvis var det ikke første gang, Victor stod i en konkurrencesitutation. Sidste år var han med til regionsmesterskaberne, så han lod sig ikke slå ud af den lille uforudsete ekstraopgave. Det var nok en medvirkende årsag til, at netop han endte med at vinde flisemurernes konkurrence.

undefined

Herfra skal der lyde et stort tillykke til de tre vindere, og vi glæder os til at følge dem i regionsmesterskaberne senere på året!

Se et galleri med billeder fra de to dage af alle deltagerne herunder.

 

 


Seneste nyheder

6 guldmedaljer til TECHCOLLEGE ved DM i Skills 2024

20-04-2024

DM i Skills 2024 må siges at være en succes. Det blev nemlig til 6 guldmedaljer, efter alle 22 TECHCOLLEGE-deltagere havde ydet deres bedste til de mange konkurrencer.

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Vis flere