Studenter på TECHCOLLEGE

 
Et billede

Når en erhvervsskole udbyder over 30 forskellige erhvervsuddannelser, tiltrækker det selvfølgelig elever af alle typer, og derfor er det heller ikke nogen overraskelse, at vi på TECHCOLLEGE har mange elever gående, der har taget en studentereksamen inden, de begyndte på en erhvervsuddannelse her.

I en undersøgelse blandt elever, der startede på grundforløb 2 på TECHCOLLEGE i august 2018, svarer 36,8%, at de har gennemført en studentereksamen.

- Vi er altid glade for, at de unge ikke holder sig tilbage fra at starte på en erhvervsuddannelse, selvom de har taget en studentereksamen. Det er med til at skabe en anderledes dynamik og et mere alsidigt studiemiljø, fordi det typisk er elever, der har mere erfaring med at gå på en ungdomsuddannelse i forhold til en elev, der kommer direkte fra grundskolen, lyder det fra uddannelsesdirektør Bo Banch.

- Samtidigt har vi også oplevet, at det i nogle tilfælde er med til at højne niveauet i undervisningen, fordi studenterne er gode til at hjælpe elever uden en studentereksamen.

En af de elever, der har været omkring en studentereksamen, inden han begyndte på uddannelsen som personvognsmekaniker, er Andreas Steffensen, der er i lære på Island.

- Jeg ville egentlig være maskinmester, og så virkede HTX som et naturligt næste skridt, fordi det var ’normalt’, at man skulle på et gymnasie. Men allerede efter lidt over et år kunne jeg godt mærke på mig selv, at det ikke var det, jeg ville alligevel, fortæller han.

Alligevel gennemførte han dog sin HTX-uddannelse, og selvom han ikke som så- dan har brug for en studentereksamen - i hvert fald ikke endnu - så fortryder han ikke, at han færdiggjorde uddannelsen.
- Jeg ser det overhovedet ikke som spild af tid at bruge tre år på gymnasiet, for det har betydet rigtigt meget for, hvem jeg er i dag. Jeg har ikke mindst lært meget om mig selv og er blevet mere moden. Jeg er ikke sikker på, at jeg for eksempel ville have haft modet til at komme i lære i udlandet, hvis jeg var blevet spurgt som 16-årig.

Fakta om undersøgelsen:

Spørgsmålet om elevernes tidligere gennemførte studentereksamen er stillet som led i en elevundersøgelse foretaget blandt elever på både grundforløb og hovedforløb på TECHCOLLEGE.
Det specifikke spørgsmål er kun stillet elever på grundforløb 2 med opstart i august 2018. Svarprocenten for elever på grundforløb 2 ligger på 73%.
På blandt andet elektriker-, frisør- og data- og kommunikationsuddannelsen udgør studenter halvdelen af eleverne på grundforløbet.
Med henholdsvis 35% og 30% er det STX og HF, størstedelen af eleverne har gennemført, mens både HTX, HHX og studenterkursus også er repræsenteret med henholdsvis 15,5%, 15% og 5%.


Seneste nyheder

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Årets Læreplads 2023 er kåret

10-10-2023

Årets Læreplads 2023 er nu kåret, og æren tilfaldt i år Brønderslev-virksomheden Qupaq, der er blevet indstillet af virksomhedens første teknisk designer-elev, Pernille Marie Kjærgaard Jensen.

Vis flere