Fedt at bevæge sig ud af værkstederne

 
Et billede

Det er nok de færreste af os, der kan tillade os at sige, at vi ikke ved, at det er godt for både krop og sind at dyrke lidt motion. Men det er jo ikke ensbetydende med, at vi rent faktisk kommer ud og bevæger os.

- Næh, ikke rigtigt…

Sådan svarer Theis Kjærsgaard og Jonas Bach med en svedende hovedrysten på, om de dyrker motion til hverdag.

- Altså, jeg går da til fodbold, indskyder Magnus Sørensen.

Sveden på panden skyldes ikke nervøsitet over at blive spurgt, men nærmere at de lige har rendt rundt på en basketballbane med klassekammeraterne fra tømrerholdet. Nu nipnapper de lige en tår vand i to minutters pause, inden pulsen om lidt igen skal op.

Det er hele pointen med, at tømrerholdet render rundt her i GAME Streetmekka i Aalborg og spiller forskellige spil med basketbolde. Holdet er nemlig med i Projekt KICK, et samarbejde med Aalborg Kommune og DGI, der har til formål at få mere bevægelse ind i erhvervsuddannelserne og styrke sammenhold og trivsel i klasserne.

- Det er da fedt at komme lidt ud af værkstedet og prøve at lave noget andet end det almindelige med de andre, siger Magnus.

- Ja, for det giver også noget andet at snakke om end bare lige undervisningen, tilføjer Jonas, og Theis nikker istemmende.

- Ja, det har givet en anden slags sammenhold, kan man mærke, siger han, selvom idéen om at bruge undervisningstid på motion lige skulle bundfælde sig, da idéen blev fremlagt.

- Det var da lidt underligt. Altså, hvorfor skulle vi nu til at bruge tid på at tage rundt til alt muligt sport og sådan midt i undervisningen, kan Jonas huske, han undrede sig over.

- Men samtidigt lød det jo meget spændende. Man ved jo godt, at det er sundt og sådan, men man får det jo ikke lige gjort.

Samme historie byder sig, når man spørger ind på det EUX-elektrikerhold, der også er en del af projektets første periode.

- Jeg nåede da lige at tænke ”åh nej, nu skal vi til at lave en masse med bevægelse og motion”, fortæller Bjørn Morville Petersen, mens han puster ud efter en time med høj puls i crossfitcenteret Dannebrog.

- Det er jo en af de der ting, hvor man måske egentlig gerne vil, men ikke lige kan finde tid til det.

Ved siden af ham står Malthe Permo Krog og griner. Ikke fordi Bjørn puster, men fordi han har prøvet at få Bjørn i gang med at træne flere gange.

- Vi har gået på efterskole sammen og har styrketrænet en del, men så stoppede vi med det. Jeg har prøvet at overtale Bjørn til at tage med flere gange igen, fortæller Malthe.

- Ja, men…

Bjørn tænker lidt over det.

- Det handler nok om at finde noget, man gider. Sådan noget som det her crossfit, det synes jeg er meget sjovere end styrketræning, for det går jeg bare død i. Men det her med at lave en masse forskellige øvelser, det er meget federe. Så måske…

Malthe ryster på hovedet. Han vil hellere bare styrketræne. Og han vil stadig gerne have Bjørn med. Hvordan det ender, det står stadig hen i det uvisse. Men én ting er de enige om:

- Det har været fedt at prøve nogle forskellige aktiviteter af igennem projektet her, i hvert fald. Både fægtning, floorball, klatring, crossfit… Det har været fedt, fortæller Bjørn.

- Ja, for det er også rart med noget fælles for hele klassen at tale om. Altså, så griner vi lidt over hvordan det gik med fægtning eller taler om, hvor fedt det bliver til crossfit. Så har vi noget at samles om, tilføjer Malthe.

Lige i projektets ånd, kan man sige.

 

Seneste nyheder

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Årets Læreplads 2023 er kåret

10-10-2023

Årets Læreplads 2023 er nu kåret, og æren tilfaldt i år Brønderslev-virksomheden Qupaq, der er blevet indstillet af virksomhedens første teknisk designer-elev, Pernille Marie Kjærgaard Jensen.

Vis flere