Hårdt arbejde på ferieøen

 
Et billede

Det er nok de færreste af os, der ville sige nej tak til tre uger på Mallorca – også selvom de sidste par måneder har budt på sydlandske varmegrader herhjemme i den danske andedam.
For seks elever på kosmetikeruddannelsen var det dog langt fra nogen ferie, da de prøvede kræfter med den spanske ferieø.
- Jeg var så træt hele tiden, det var ret vildt. Man var bare på hele tiden og kunne nærmest ikke finde tid til at slappe af, lyder det fra Line Skytte Nielsen, der var en af de seks elever.
- Men selvom det var hårdt at arbejde i så mange timer hver dag, så var det alligevel spændende.

De seks elever var nemlig langt fra på badeferie. Tværtimod var de der for at servicere andre, der var på badeferie. De tre uger var et udlandspraktikforsøg; det første af sin slags på kosmetikeruddannelsen.
- Det var både virkelig spændende og lærerigt. Selvom de jo i bund og grund laver det samme, som vi lærer herhjemme, så er der alligevel en masse små forskelle, både i forhold til deres arbejdsmetoder og kultur, siger Nicoline Høst.
- De har for eksempel nogle andre massagegreb – og så er de slet ikke lige så blufærdige, som vi er herhjemme, tilføjer hun med et stort grin.
- Det var også meget sjovt, fordi det er et sted, hvor man sagtens selv kunne finde på at tage på ferie, og nu kunne man så opleve det fra den anden side, siger Theresa Mikkelsen.
- Man tænker jo ikke over, når man er på ferie, at alle dem, man møder, også bare er helt almindelige mennesker og det er en helt almindelig hverdag for dem.

Oplevelsen bød på lidt problemer med blandt andet sproget; flere af de ansatte kunne ikke engelsk, mens eleverne ikke så var velbevandrede ud i det spanske. Samtidigt var de fleste af turisterne tyske, og mens det skoletyske derfor lige blev pudset lidt af, så var det dog lidt af en udfordring.
- Det var lidt svært til tider – mest hvis man var alene med en, der slet ikke kunne engelsk, fordi det lige kunne tage lidt tid at finde ud af, hvad de egentlig ville. Men det var ikke noget problem som sådan, siger Line Skytte Nielsen.
- Nej, så var det noget med at bruge en masse kropssprog og fagter, og så fandt vi da ud af det hele, tilføjer Nicoline Høst.

Et af stederne fik eleverne nogle træningsdage, hvor de lærte, hvordan de spanske massagegreb og -metoder var, mens et andet sted lod eleverne bruge og øve sige på det, de allerede havde lært hjemmefra. Men fælles for dem alle var det, at de følte, at de blev taget godt imod, ligesom der var plads til spørgsmål og gode råd, hvis der var brug for det.
- På den måde indgik vi for eksempel på lige fod med den lokale elev, siger Theresa Mikkelsen.

Som skrevet var udlandspraktikken den første af sin slags på kosmetikeruddannelsen, og håbet på forhånd var derfor at drage erfaringer med håb om, at det kunne blive en tilbagevendende del af forløbet.
- Hvis man er forberedt på at tage det som en oplevelse og arbejde hårdt i de tre uger, så synes jeg helt sikkert, at man skal melde sig til, hvis muligheden kommer igen, for det giver nogle erfaringer og oplevelser, som man sagtens kan bruge, siger Line Skytte Nielsen.

Et andet håb for udlandspraktikken er, at det på længere sigt kan åbne op for muligheden for elevpladser i det spanske, muligvis som en sæsonbestemt af slagsen, hvor eleven deler året mellem Danmark og Mallorca.
- Jeg kunne sagtens finde på at søge udenlands, hvis det blev en mulighed - i hvert fald alt efter, hvordan en aftale kunne laves, for det kan også blive meget lang tid at være væk fra alt og alle, man kender herhjemme, siger Theresa Mikkelsen.
- Ja, ellers skulle det være et sted, hvor der var mange danske turister, så man følte, man havde nogen at snakke med, når nu man ikke kan så godt tysk, tilføjer Line Skytte Nielsen, der dog heller ikke ville sige nej tak til en opdelt elevplads med tid i både Danmark og Spanien.
- Man vil selvfølgelig helst være det samme sted i hele sin elevperiode. Men omvendt er der bare ikke så mange pladser i vores fag, så det ville nok være dumt at sige nej til.


Seneste nyheder

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Årets Læreplads 2023 er kåret

10-10-2023

Årets Læreplads 2023 er nu kåret, og æren tilfaldt i år Brønderslev-virksomheden Qupaq, der er blevet indstillet af virksomhedens første teknisk designer-elev, Pernille Marie Kjærgaard Jensen.

Vis flere