Gastronomisk eventyr for fem kokkeelever

Søndag d. 29. april kl. 6.20 fløj fire kokkeelever fra TECHCOLLEGE samt deres passionerede faglærer Blaise Badré til Bordeaux i Frankrig. I hele tre uger skal de fire elever arbejde på lokale restauranter i byen Perigeux i det sydvestlige Frankrig. Det område er kendt for blandt andet trøfler, foie gras og ikke mindst sin produktion af kaviar.

Alle fire elever er en del af TECHCOLLEGEs konkurrencehold og har i den forbindelse fået denne unikke mulighed for at udvide deres kendskab til det franske køkken, den franske kultur og det franske sprog. Eleverne skal nemlig arbejde 35 timer om ugen på de franske restauranter, men der bliver også tid til sprogskole og gastronomiske oplevelser, når de bl.a. skal besøge en andefarm, en kaviarfarm og et ”tuffiere”.

erasmus

Fire gastronomelever, som er på vej til Frankrig

De fire elever har alle læreplads, og det var ikke muligt for dem at komme af sted, hvis ikke netop deres mestre bakkede dem op.

Elisabeth Madsen, som er i lære ved Musikkens Spisehus, fortæller: ”Min mester går rigtig meget op i vores uddannelse og synes det er en fantastisk chance for mig at komme med på denne tur. Han spørger altid ind til hvordan planlægningen skrider frem og ser frem til at jeg kommer tilbage med ny inspiration.” Elisabeth startede i mesterlære ved Musikkens Spisehus tilbage i august 2016, og hun er taknemlig for at Daniel Ditman (Mester ved Musikkens Spisehus) giver hende mulighed for turen til Frankrig.

Elisabeth er kun 17 år og kommer fra Brøndum ved Løgstør. Som 16-årig flyttede hun til Aalborg, da hun fik mulighed for at komme i mesterlære på Musikkens Spisehus, og ”Huset”, som hun kalder det, er blevet en ekstra familie for hende, da hun ikke havde noget netværk i Aalborg. Om turen fortæller hun, at det hun frygter mest er, at hun ikke forstå, hvad de siger. Men det har Blaise løsningen på, idet han har vagt 24/7 og hjælper med alt det sproglige. Desuden tilføjer Blaise, at det ”Gastronomiske sprog” er det samme uanset hvor man arbejder. Hun glæder sig til at prøve at arbejde på den ”franske måde” hvor man møder to gange om dagen i det man kalder ”spring-vagt”. Første del af vagten ligger om formiddagen, hvorefter man har en pause og møder ind igen til aften.

Elisabeth ser frem til at lære mere om den franske gastronomi og kultur og til at blive udfordret i køkkenet.

 

De fem elever er:

Elisabeth Madsen, Musikkens Spisehus

Peter Højberg, Rold Storkro

Christian Mulberg, Himmerland golf & Spa Resort

Oskar Niss, Bryghuset Vendia Hjørring

 

De fire restauranter som eleverne skal arbejde i:

LA PENICHE website: https://lapenicherestaurant.fr/  

UN PARFUM DE GOURMANDISE, website: http://www.unparfumdegourmandise.com/

L'ESSENTIEL, website: https://www.restaurant-perigueux.com/

LE CLOS SAINT FRON, website:  http://www.leclossaintfront.com/fr/


Seneste nyheder

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Årets Læreplads 2023 er kåret

10-10-2023

Årets Læreplads 2023 er nu kåret, og æren tilfaldt i år Brønderslev-virksomheden Qupaq, der er blevet indstillet af virksomhedens første teknisk designer-elev, Pernille Marie Kjærgaard Jensen.

Vis flere