WorldSkills Abu Dhabi 2017

 
Et billede

To forventningsfulde, unge danske håndværkere har netop afsluttet deres livs opgave: Flisemurer Frederik Nielsen og EUX-tømrer Jesper Sonne Nørgaard, begge uddannet fra TECHCOLLEGE, har de sidste fire dage arbejdet intenst og hårdt for at nå opgaverne inden for deres fag. Det har de gjort i en af de Forenede Arabiske Emirater, og et sted, hvor temperaturen midt på dagen kommer godt op over de 30 grader – også i oktober.

Der er deltagere fra 77 lande til WorldSkills 2017 i Abu Dhabi og konkurrencer inden for 51 forskellige fag. Danmark har i alt 15 deltagere med, hvoraf de to, flisemurer Frederik Nielsen og tømrer Jesper Sonne Nørgaard, kommer fra TECHCOLLEGE.

Det faglige verdensmesterskab

Opgaven, Frederik og Jesper har stået over for, er WorldSkills 2017 – verdensmesterskabet for unge faglærte – og de er da også begge Danmarksmestre inden for deres fag. Så de er vant til konkurrencer. Frederik har vundet DM i Skills to år i træk. Jesper har også været med til DM i Skills to år, og vundet i 2017. Men én ting er et Danmarksmesterskab. Verdensmesterskabet er noget helt andet. Dels er konkurrencen hårdere – det er (lige som dem selv) de dygtigste fra andre af verdens lande, de er oppe imod. 
Alle deltagere ved WorldSkills kæmper en hård kamp mod tiden og det har både Jesper og Frederik også gjort. Jesper skulle på sidstedagen afslutte med en delopgave han normalt ville bruge 5 timer på, idag viste han at han har overskud og klarede opgaven på under 4 timer. Det samme stod Frederik over for på sin andendag. Her skulle han blive færdig med "ørnen" (se billedet) på godt 6 timer, en opgave han under træningen brugte ti timer på.

 undefined

Et flot VM for Frederik og Jesper

De seneste fire dage har Jesper og Frederik arbejdet koncentreret i konkurrence mod henholdsvis 19 tømrere og 26 flisemurere fra lige så mange forskellige steder i verden. Og inden da, har drengene trænet og øvet ved siden af deres arbejde hos henholdsvis Byggefirmaet Westenholz i Horsens og Jorton i Aalborg. ”Det har været hårdt, men også en fantastisk oplevelse” siger Frederik Nielsen. ”Helt sikkert – selv om det selvfølgelig havde været bedre at gå herfra som vinder”, tilføjer Jesper Sonne Nørgaard. De er - som nævnt ovenfor begge to vant til at vinde.

En fantastisk oplevelse – og en udmærkelse

Frederik og Jesper kan dog glæde sig over at have fået en Medallion of Excellence, som bevis på en virkelig god præstation. Otte af de femten danske deltagere opnåede denne anderkendelse som kræver man er over 700 point.

Frederik og Jesper fået en fantastisk oplevelse i Abu Dhabi. De har mødt unge fra hele verden med samme faglige interesse som dem selv, og de har fået inspiration og måske et enkelt fagligt fif eller to med hjem til deres fortsatte arbejde.

Tak for den flotte indsats til Frederik og Jesper

 


Seneste nyheder

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Årets Læreplads 2023 er kåret

10-10-2023

Årets Læreplads 2023 er nu kåret, og æren tilfaldt i år Brønderslev-virksomheden Qupaq, der er blevet indstillet af virksomhedens første teknisk designer-elev, Pernille Marie Kjærgaard Jensen.

Vis flere